Det är inte bara Rikard Hansson som åker över från Europa för att köra de första rundorna i GNCC. Också världsmästarna Josep Garcia och Steve Holcombe kommer dra till USA för att testa på varvloppsserien under våren. 

Ja, Rikard Hansson och de amerikanska förarna kommer få tufft motstånd under årets första tre deltävlingar i GNCC, USA’s största och kanske mest prestigefyllda enduroserie. Det är nämligen nu officiellt att såväl Steve Holcombe, med fem raka VM–guld under 2016 till 2020, och Josep Garcia, regerande världsmästare i Enduro2, kommer åka över och testa på varvloppsserien.

– Det har länge varit en dröm för mig att åka över och testa på GNCC–serien, efter många år har nu chansen kommit tack vare KTM Factory Racing och KTM USA, sa Garcia i ett pressmeddelande och fortsatte:
– Många amerikaner var på mig under fjolårets Six Days och pushade mig att komma över för att köra deras serie. Försäsongsträningen har gått jättebra. Vi har gjort en del förbättringar på hojen tillsammans med teamet i Italien, det känns bra och jag är redo för en ny utmaning. Jag har ingen press på mig, planen är att åka över och göra mitt bästa. Försöka ha kul.

Garcia kommer att spendera tiden innan och mellan tävlingarna på den åttafaldige GNCC–mästaren Kailub Russells ranch, där KTM Factory Racings amerikanska enduroteam håller till.

Också Steve Holcombe har länge sett fram emot chansen att få testa på GNCC.

– Ja, att få möjligheten att åka till USA och själv uppleva serien är något jag velat göra under flera år. Men det har aldrig funnits ett bra läge förrän nu, sa Holcombe, som inte har några högre förväntningar på sig själv:
– Jag vet att jag har mycket att lära. Visserligen har jag kört endel långlopp hemma i Storbritannien tidigare, men jag vet att det här är något helt annorlunda. Mina förväntningar är rätt låga. Jag har stor respekt för de som regelbundet kör serien och jag måste komma ihåg att det här bara är uppladdning inför VM. Men kan jag vara med och fightas med kilarna där framme, så kommer jag göra mitt bästa.

Premiären av GNCC körs på söndag, den 20 februari, på Big Buck i Union, South Carolina. Andra rundan avgörs på Wild Bor utanför Palakta, Florida, den 6 mars och en vecka senare körs den tredje på The General utanför Augusta i Georgia.