Rikard Hansson hade en stark avslutning på säsongen och inte minst då i höstens varvlopp. Om ett par veckor tar GasGas-föraren varvloppssatsningen vidare och drar till USA. Där väntar de fyra första tävlingarna i en av världens mest prestigefyllda enduroserier – GNCC. 

Ja, efter höstens succé med en tredjeplats i Gotland Grand National och seger i Ränneslättsloppet kommer Rikard Hansson att inleda årets tävlingssäsong på andra sidan Atlanten. För någon vecka sedan kunde ”RH73” berätta att han kommer spendera februari och mars på den amerikanska östkusten, för att där köra de första fyra deltävlingarna i GNCC.

– Jag vill tävla mot de allra bästa i världen, försöka utvecklas för att bli en bättre varvloppsåkare och ta med mig mer erfarenheter hem. Så jag har nu bestämt mig för att uppfylla en dröm jag har haft i många år, att någon gång åka till USA och köra GNCC. Efter denna hösten så bestämde jag mig att om det ska ske så får jag ta och bestämma mig, och verkligen göra ett helhjärtat försök att få till det, skrev Hansson på sina sociala medier.

Premiären i årets Grand National Cross Country körs på Big Buck Farm, i Union, South Carolina, den 20 februari. Därefter väntar en ledig helg innan den andra rundan avgörs samma helg som supercrossen i Daytona, då Wild Boar körs i Palatka, Florida. En vecka senare är det dags för The General på Aonia Pass MX i Washington, Georgia, medan årets fjärde runda två veckor senare fortfarande står som TBA.

Hansson meddelar vidare att han efter USA–äventyret kommer att komma hem till Sverige för att här satsa på årets upplaga av den svenska varvloppsserien, Swedish Cross Country Series. 

Fotnot: En längre intervju med Rikard Hansson om hans satsning kommer i årets första nummer av Race Magazine.