Det blir ingen tävling i Monster Energy AMA Supercross Championship till helgen. Ovädret som drar fram över Kalifornien sätter stopp för racet som skulle körts i Oakland. Nästa runda blir nu istället San Diego om en vecka, medan tävlingen i Oakland kommer köras om en dryg månad. 

Ja, redan inför premiären var vädret i Kalifornien omtalat och fram till bara några dagar innan tävling föll en hel del regn över Anaheim. Men trots mer nederbörd än ett normalår så har södra Kalifornien varit förskonat från januariovädret om man jämför med områden längre norrut i delstaten.

”De kraftiga regnovädren har drabbat den amerikanska västkusten och inre delar av landet i omgångar de senaste veckorna. Den senaste ovädersfronten slog dessutom ut elen för över över 200 000 hushåll. Kombinationen av vädersystem är ovanlig och svårslagen. Det handlar om så kallade atmosfäriska floder – stora vädermassor – som väller in med mycket fuktig och nederbördsrik luft från havsområden. Dessa möter stormsystem som kallas cyklonbomber, där extremt snabbt fallande lufttryck får temperatur att rasa samtidigt som virvlande vindar orsakar omfattande förstörelse”, skrev TT i en artikel tidigare under veckan.

Och efter att premiären i Monster Energy AMA Supercross Championship kunnat genomföras utan mer problem än att materialet redan från start var relativt mjukt, påverkar nu vädret serien på riktigt. I går kom nämligen beskedet att tävlingen i Oakland, beläget i norra Kalifornien nära San Fransisco, som skulle körts under helgen är framflyttad.

”På grund av de svåra väderförhållandena som drabbar norra Kalifornien, planeras runda 2 av Monster Energy AMA Supercross Championship, som ursprungligen var planerad till lördagen den 14 januari på RingCentral Coliseum i Oakland, Kalifornien, till lördagen den 18 februari 2023. Säkerheten för våra idrottare, team, drift-, och tv-personal och fans är alltid vår främsta angelägenhet”, skrev arrangören Feld på supercrosslive.com under gårdagen.