Nordens största supercrosstävling inleddes ikväll i danska Herning, där vi till slut fick fyra svenska förare till start. Bäst gick det för Viking Lindström, som satte den 13:e snabbaste tiden i kvalet. Han gick sedan vidare till final genom semifinalen och slutade där tolva.

Ja, Viking Lindström tog sig hela vägen när första dagen av Herning Supercross avgjordes idag. Lindström satte den 13:e snabbaste tiden i kvalet och blev sedan femma I sitt kvalheat. Genom en tredjeplats i semifinalen gick han sedan vidare till kvällens final, som en av blott tre icke-fransoser.

Finalen slutade med en 12:e plats för Kawasaki-föraren, som tvingades kliva av efter sju varv. Enligt Absolut MX’s Alexander Yngve, som var på plats, hamnade han utanför banan och kunde inte ta sig loss därifrån.

Cedric Soubeyras vann finalen och det var idel fransmän i topp. Calvin Fonvielle blev tvåa och Boris Maillard trea. Julien Roussaly och Kevin Ballenger följde där bakom och först på nionde plats hittade vi bästa icke-fransos – portugisenHugo Basaula. Kenneth Kaalund var enda hemmaförare till final och blev elva. Thomas Ramette, som vunnit de två senaste upplagorna av tävlingen, tvingades bryta efter fem varv och fick nöja sig med att bli trettonde och näst sist. 

Hur gick det då för övriga svenskar? Ja, vi har inte fått några fullständiga resultat ännu men på tidskvalet satte Adam Fridlund 19:e bästa tid, Martin Holm var 21:a och Niklas Hallafors 24:a. Tyvärr vet vi sedan inte mer än att trion missade finalavancemang. Men ny chans redan i morgon!