Albin Elowson tog andra raka i Vintercupen Östra Skaraborg, när han vann hemmatävlingen i Skövde, i lördags. Husqvarna-föraren var snabbast på samtliga sex sträckor och i en klass för sig. I Dam segrade Ella Bengtsson än mer klart, över två minuter före närmsta konkurrent. 

Ja, Albin Elowson fortsätter visa fin form tidigt på året och tog andra raka segern i Vintercupen Östra Skaraborg när serien besökte Kråkeberget hos FMCK Skövde. Ett område Elowson är mer eller mindre uppvuxen på. Hemmaföraren var en av bara tre förare som nådde under tolv minuter på den första, längre, av två sträckor.

Övriga två som någorlunda kunde hänga på Elowson var Max Ahlin och Casper Lindholm – premiärtävlingens stora utropstecken, som där blev totaltvåa. Men för Lindholm blev det bara en sträcka den här gången, efter att han kört punktering på den andra och tvingats bryta. Ahlin var visserligen klar tvåa efter sju körda sträckor, men han tappade i genomsnitt nästan tio sekunder på Elowson på varje och var till slut rejält slagen.

Bakom Elowson och Ahlin körde Rikard Hansson in som trea, slagen med dryga två minuter av segraren. Viking Lindström landade strax bakom Hansson som fyra och vann därmed på nytt Junior-klassen. Adam Fast imponerade och blev femma och följdes av Marcus Adielsson. Kalle Ahlin svarade för en fin tävling och körde i mål som sjua, han var dessutom tvåa bakom Lindström i Junior. Robert Friberg, Marcel Tara och Victor Fahlén rundade av topp tio, Tara och Fahlén slutade därmed trea och fyra i Junior.

I Dam-klassen gick det hela vägen för Ella Bengtsson den här gången, som på sin Sherco tog en överlägsen seger. Bengtsson distanserade största konkurrenten Linnéa Åkesson med över halvminuten på första sträckan och var sedan snabbast också på andra, tredje, fjärde och femte. På den sjätte hämtade Åkesson in lite tid men då var hon redan nästan 2,5 minuter efter. Bakom toppduon blev Emelie Sandström trea.

I Bredd-klassen segrade Fredrik Georgsson knappa halvminuten före Andreas Toresson, med William Holm som trea, och i Dam Motion, som körde första heatet, vann Matilda Sandberg före Paulina Adielsson och Victoria Wester.
Motionsklasserna i första heatet vanns av Klas Elofsson och Jan–Olof Wallskog. Elofsson var närmast före Anders Friman och Daniel Rehn i Motion 50–59 år, och Wallskog närmast före Anders Johansson och Bo Karlsson i Motion 60–. Topptrion i Motion 50–59 år var också totalsnabbast i heatet. I heat nummer två segrade Erik Larsson i Motion –39, närmast före Arvid Magnusson och Måns Dalén, medan Mårten Gustavsson vann Motion 40–49 år före Roy Kollberg och Mikael Björkholtz. 

Snabbast i mellanheatet var dock toppduon i Ungdom E1, där Alfred Karlsson och Hugo Andersson bjöd på dagens jämnaste fight. Karlsson vann första sträckan med dryga fyra sekunder, men Andersson tog över ledningen efter den andra. Karlsson hämtade tillbaka tid på den tredje och kunde efter den fjärde vinna dagen med blott 2,5 sekunder. Linus Nyqvist, Karl Lennartsson och Arvid Petersson rundade av topp fem.

Avslutningsvis klassen Ungdom E0, som körde första heatet och vanns av Hampus Andersson, lillebror till Hugo. Hemmaföraren var en dryg minut före tvåan Erik Frisagård, med Alfred Gustavsson som trea. Ville Hjelm och Hjalmar Johansson slutade fyra och femma.