Finalen i Knobby Swedish Enduro Championship har fått ett nytt datum. Tävlingen som var tänkt att köras sista helgen i september kommer nu att avgöras andra helgen i oktober. 

Drygt en månad återstår till premiären av Knobby Swedish Enduro Championship, som kommer att avgöras hos Tibro MK den 23 april. Serien fortsätter sedan med en dubbeltävling hos Vimmerby MS, den 28–29 maj, och en endagarstävling hos Östhammars MK, den 11 juni, innan ett tre månader långt sommaruppehåll följer. 

17–18 september är serien tillbaka med årets andra dubbeltävling, hos Töreboda MK, och man avslutar sedan i Enköping hos Göta MS. En tävling som var tänkt att köras bara en vecka senare, den 24 september, men som nu flyttats.

– Planen var att till stor del nyttja militär mark. Tyvärr har man nu fått nej från Fortifikationsverket på alla sökta områden vilket omöjliggör tävling på platsen det datumet. Istället har man nu sökt sig till helt nya marker, där centralplatsen med depå blir på Söderby Golfbana. Där även ett av proven kommer köras på stubbgärde, skriver SM–samordnare Marcus Frändén i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Klubben får hela anläggningen till sitt förfogande, med restaurang som kommer nyttjas för SM–banketten samt så klart vara öppen såväl fredag kväll som lördag på dagen. Där finns även lägenhetshotell med 36 bäddar för den som saknar boende. Dock är det heller inte här möjligt att köra på tänkt datum, då det är full säsong på golfen då. Utan finalen blir flyttad till lördagen den 8 oktober. Även det egentligen i golfsäsongen men banans ägare väljer att stänga några helger tidigare än normalt för att kunna bjuda plats för Enduro–SM, vilket vi såklart är otroligt tacksamma för.

Flytten får till följd att SM–finalen krockar med den tänkte finalen i varvloppsserien Swedish Cross Country Series. En tävling som nu också kommer att flyttas.

– SCCS kommer inte att krocka med SM, så vi kikar på alternativ tillsammans med arrangören Botkyrka MK, hälsar seriens grundare Ola Thorell.