I måndags gick den till tryck. I tisdags fanns den att läsa digitalt. Och idag bör nya Race Magazine ha landat i brevlådan hos prenumeranter. I alla fall om Postnord gjort sitt.

Ett helt nytt utseende. Men till stora delar samma innehåll – motocross och enduro, såväl svensk som internationell, kryddat med lite speedway och trial. Det är Race Magazine 2024. Välkomna!

Och roligt att så många hört av sig för att undra var första numret av tidningen egentligen tagit vägen. Över två månader har gått sedan vi tryckte förra årets sista nummer och även om jag där nämnde att den här tidningen skulle dröja, så är det ju fullt förståligt att det glömts bort mellan julskinka och semlor.

Nu finns nummer 1/2 2024 sedan i tisdags att läsa digitalt och idag fredag bör den också ha landat i brevlådan hos prenumeranter – om Postnord gjort sitt (annars kan det i värsta fall bli så att ni får vänta till måndag).

Vad kan man läsa om i den nya tidningen då? Ja, bland annat följande:

• Vi tog rygg på Eddie Karlsson under en dag i Budapest, där den femte rundan av årets SuperEnduro–VM avgjordes. Hur mår serien? Och är Eddie en i gänget nu?

• Tony Rickardsson, en av våra absolut främsta mc–förare genom tiderna, om Mästarnas mästare, den nya jobbet och, förstås, karriären. Thomas Lindblom har träffat honom.

• Varför står det som det gör på svenska crossförares nummerplåtar? Erica Augustsson har snackat just nummer med 15 stycken SM–förare. Samt kollat av försäsongsläget med dem.

• Tre experter uttalar sig om den kommande MXGP–säsongen, där två svenskar finns anmälda till premiären i Argentina.

• Vi snackar med ”The big five” i svensk enduro, där det också stundar en VM–premiär om bara några veckor.

• CEC Motorcycles har växt så det knakar under de senaste åren och därför satte vi oss ner för att snacka med ägaren, den lite anonyme Mikael Löfving.

• Italienska Fantic har släppt två helt nya enduromodeller, som våra vänner på Enduro21 åkte till Italien för att testa.

• Dessutom: Supercross, Gästkrönika signerad Lars Börjesson, Hagrens Hörna, Nyheter, Svenska vinterserier i enduro, Isracing, med mera.