Coastal/GasGas Factory Racings Ricky Russell tog karriärens andra GNCC–seger, när han vann söndagens tävling i Mt.Morris, Pennsylvania. Men i sammandraget är Russell trots det bara nia, 100 poäng efter totalledaren. Och i ledning hittar vi fortfarande Ben Kelley, trots att KTM–föraren missat de två senaste tävlingarna på grund av skada. 

Foto: Ken Hill

Ben Kelley var i en klass för sig under de sex första deltävlingarna av årets GNCC, men kraschade sedan illa i en tävling av AMA National Enduro Series och har därför missat de två senaste tävlingarna i varvloppsserien. Men trots det är Kelley faktiskt fortfarande i poängledning. Han har dessutom en 23 poäng stor ledning ner till Jordan Ashburn, som jagar närmast.

Husqvarna–föraren Ashburn har fortfarande inte vunnit någon tävling, men heller aldrig varit utanför topp fem och tog senast i Pennsylvania sin femte pallplats för året när han körde in som trea. Framför sig hade han Grant Baylor som tvåa, samt segraren Rick Russell. GasGas–föraren var tvåa bakom australiern Josh Strang, som tog sin första segern för året, senast och kunde nu ta karriärens andra triumf i XC1–klassen.

Trots det är Russell bara nia i poängsammandraget, 100 poäng bakom Kelley. Närmast efter Kelley och Ashburn följer Trevor Bollinger, Craig Delong, Josh Toth och Baylor, De fyra tillsammans med Ashburn är faktiskt de enda förarna som lyckats knipa poäng i samtliga åtta tävlingar. Många är nämligen förarna som slitit med skador under våren.

I XC2 har Michael Witkowski tappat totalledningen och är nu bara trea i sammandraget. Australiern Lyndon Snodgrass, som vann fjärde och sjätte rundan, har tagit över och leder 35 poäng före Ryder Lafferty, som vann senast i Pennsylvania. Dam–klassen toppas av Tayla Jones, som vunnit de två senaste tävlingarna, närmast före Korie Steede och Rachael Archer.