Efter premiären i Finspång förra helgen är det dags för årets andra runda av Knobby Swedish Youth Enduro Championship under morgondagen. Tidaholm MK står för arrangemanget, dit 147 förare ser ut att komma till start. 

Marcus Frändén skickade under kvällen ut ett pressmeddelande inför morgondagens deltävling i endurons USM–serie, som förkunnar allt man behöver veta om den andra rundan i mästerskapet:

”I morgon lördag, den 7/5, är det dags för deltävling två i Knobby Swedish Youth Enduro Championship. Platsen är Tidaholm och det som väntar förarna är ett banvarv innehållande tre stycken specialprov och en transportloop.

Från start är det cirka två minuters transport upp till SP1. Provet går både i skog och på crossbana. Åktid för de snabbaste runt fem minuter. Därefter följer en transport på cirka sex minuter till SP2. SP2 går i blandad skogsterräng och tar för de snabbaste runt sju minuter. Efter SP2 väntar service och TK.

Från TK blir det cirka åtta minuters transport till SP3. Här nytt prov med blandad skogsåkning. ÅKtid för de snabbaste även här cirka sju minuter.

USM3 kör fyra varv plus två specialprov, USM1/USM2/USM D2 och Öppen Dam kör fyra varv och USM D1 kör tre varv plus två specialprov.

Ingen radiosändning då det ej är speaker. Resultaten följer ni på www.ntslive.se samt på www.endurosm.se. Första start 10:00.”

Theodor Franzén körde hem premiären i USM2–klassen.