Under november kunde SM–samordnare Marcus Frändén presentera färdiga kalendrar för nästa års serier. Med start i mitten av maj följer totalt nio deltävlingar i SM/Youth/JSM/VRM, samt sex tävlingar i USM. Noterbart att tre av dem sistnämnda körs under samma helger som stora SM. 

2023 års Knobby Swedish Enduro Championship drar igång lördagen den 20 maj, med en välkänd arrangör när Östhammars MK kör premiären som en endagarstävling. Helgen därefter, söndagen den 28 maj, är det premiär av Knobby Swedish Youth Enduro Championship hos Hudiksvalls MCK.

Två veckor senare, helgen den 10–11 juni, är det dags för andra deltävlingen i båda serierna. FMCK Malmö kör då USM på lördagen och stora SM på söndagen. Ytterligare en deltävling i USM avgörs sedan hos Åsätra MK, den 17 juni, innan serierna gör ett sommaruppehåll och återkommer i augusti.

Då är det dags för en helt ny arrangör, när Midgårds MC i Hagfors kör tre dagars endurotävlingar den 4–6 augusti. USM inleder på fredagen innan det blir dubbla SM–tävlingar lördag och söndag. Ytterligare en sådan tävling följer sedan helgen efter hos Fältjägarna EF i Östersund – USM på fredagen den 11 och stora SM lördag och söndag den 12–13.

Två veckor senare, den 26–27, följer en ny tvådagars för stora SM hos Uppsala MK, vilket alltså betyder att man kört hela sex SM–dagar bara under augusti. USM–serien avslutas sedan söndagen den 3 september hos SMK Värnamo, medan SM/Youth/JSM/VRM går i mål hos Göta MS i Enköping den 9 september.

– För SM/Youth/JSM/VRM blir det sex helger med totalt nio deltävlingar. För USM blir det sex deltävlingar där tre av dem körs i anslutning till stora SM, vilket ger färre resor för de förare som kör bägge serierna. Glädjande nog har vi även fått till så att två av deltävlingarna går på söndagar då detta varit ett önskemål med tanke på ledighet från skolan, skrev SM–samordnare Marcus Frändén i ett pressmeddelande och avslutade:
– Då EM–, och VM–kalendrarna inte är optimala, med stora kluster på vår och höst, gör det att även vår SM serie blir komprimerad framförallt på hösten, inte optimalt men 2023 blir det på det viset.