Eddie Karlsson blir teamkompis med Taddy Blazusiak i Stark Future Enduro Racing Team. Den nyheten släppte parterna strax efter det att årets SuperEnduro–VM avslutats. Återstår att se om svensken får möjlighet att köra VM på el–hojen nästa säsong. 

Tanken var att Stark Future skulle vara en del av MotoZ FIM SuperEnduro World Championship redan från i år. Taddy Blazusiak lämnade KTM Group för att istället styra Stark Varg i mästerskapet men fick aldrig komma till start efter en sen ändring i reglementet från det internationella motorcykelförbundet FIM.

Men Vargen har fått tävla, Blazusiak har kört hojen i Bassella Extreme Enduro och Jack Brunell vann den brittiska serien Arenacross British Championship. Nu står det också klart att Eddie Karlsson kommer att spendera de närmaste två säsongerna på tävlingsbanorna med Stark Varg.

Det var i slutet av februari, strax efter att årets MotoZ FIM SuperEnduro World Championship, där Karlsson slutade totalåtta, som Stark Future kunde presentera sitt nyförvärv. Och även om han inte tävlat på hojen tidigare är Karlsson inte obekant med sitt nya vapen, redan under förra året kunde vi se honom göra klipp på sina sociala medier ombord Stark Varg.

Ett samarbete som alltså nu intensifieras och innebär att Karlsson blir officiell fabriksförare för det svenskspanska märket. Återstår att se vilka tävlingar som svensken faktiskt får köra. Vid sidan om tävlandet kommer Karlsson också att fungera som ambassadör för fabriken. 

Fotnot: Vi återkommer med en intervju med Eddie Karlsson om det nya kontraktet och framtiden.