Actionsporthjälten Travis Pastrana, ständigt aktuell med Nitro Circus, gör debut på vita duken. Pastrana regisserar filmen Action Figures, som släpptes i tisdags.

Travis Pastrana, 17-faldig X-Games-medaljör, skrev och producerade filmen tillsammans med sina bästa vänner, i samarbete med Nitro Circus. Filmen Action Figures beskrivs som en vild resa och hyllning till den gamla skolans actionsportvideos. Filmen släpptes i tisdags på iTunes och VOD-plattformar.
– Jag är exalterad över att lansera Action Figures. För mig har det varit ett passionsprojekt och jag är tacksam för att ha producerat och regisserat filmen tillsammans med mina bästa vänner. Vi har haft enormt kul, och skapat många fantastiska minnen och prestationer. Vad vi trodde var drömstunts blev verklighet, säger Travis Pastrana.
I Action Figures utförs över 20 trick, som man är först i världen att klara av. Några av de som deltar i filmen är FMX-superstjärnorna Josh Sheehan (först i världen med en trippel bakåtvolt på motorcykel) och Jolene Van Vugt (första kvinnan att landa en backflip på motorcykel), FMX-åkaren Bruce Cook som är förlamad i båda benen, olympiske snowboardåkaren Trevor Jacob, X-Games-skateboardåkaren och Travis fru Lyn-Z Pastrana, BMX-löftet Kurtis Downs med flera.
Nitro Circus återvänder till Sverige och Stockholm för en ny show den 23 januari nästa år.