Husqvarna fick en rykande start när man släppte de nya modellerna på hösten 2013. Inte minst här i Sverige. Och när vi nu gått in i 2015 expanderar också Sverigekontoret i Örebro. Just nu finns två tjänster, dels som Motorcykelsäljare och dels som Marknadskoordinator, att söka.

I 111 år har Husqvarna tillverkat motorcyklar. Först gjorde man det i Sverige, sedan i Italien och numer har tillverkningen flyttat till Österrike, sedan KTM’s ägare Stefan Pierer i början av 2013 köpte märket.

Och snacka om att man fått en rykande start. När vi nu summerar 2014 kan de österrikiska ägarna konstatera att man slagit försäljningsrekord. Aldrig tidigare under märkets levnadsår har det sålts så mycket motorcyklar. Totalt stannade försäljningen på 16 337 cyklar, samtidigt som omsättningen överskred 100 miljoner euro.

Drygt 10 000 av cyklarna var enduromodeller, där Husqvarna har en betydande marknadsandel. Och samtidigt såldes alltså cirka 6000 crosshojar, där Husqvarna återigen är ett märke att räkna med.

I Sverige expanderar man nu på kontoret i Örebro. Under brand manager Krister Elfving ska man nu anställa dels en Motorcykelsäljare och dels en Marknadskoordinator. Mer information om tjänsterna finns att hitta här och här.