Det var flera svenskar med och körde bra vid ADAC-serien i tyska Prisannewitz, 85-föraren Wille Andersson och Youngsterföraren Jonathan Bengtsson svarade för de främsta placeringarna.

William "Wille" Andersson tog en meriterande sjätteplats totalt vid ADAC-serien i tyska Prisannewitz.

För första gången, men inte den sista, så fick Huskvarnagrabben Wille Andersson till körningen i två internationella heat. I det första heatet körde KTM-ynglingen in som sexa och i det andra blev det en sjundeplats.

Detta räckte till en meriterande sjätteplats totalt, medan segern gick till lettländaren Pauls Jonass. Linköpings Hampus Kahrle körde in som sjua i första men blev först 24 i det andra, vilket räckte till totaltolva. Poäng tog även Jimmy Wicksell och Anton Gole.

Jonathan Bengtsson körde in som stark sjua i det första heatet i Youngsters Cup. Han var bra med i starten men tappade mitt i heatet, men vaknade till mot slutet och körde upp sig till sjua.

I det andra hade han en dålig start men körde snabbt upp sig till de 20 bästa. Även här vaknade han till mot slutet och körde upp sig från 21a till 15e i mål. Vann båda heaten gjorde danske Stefan K. Olsen.

Apropå danskar blev Nikolai Hansen och Kasper Lynggaard sexa respektive tolva i Masters. Tyske Marcus Schiffer vann före fransmannen Cedric Soubeyras och tjecken Filip Neugebauer.

I Varsseveld kördes den tredje deltävlingen i de  holländska mästerskapen, ende svensk på plats var Christian Simonsson i 85-klassen. Efter att ha varit 27a på tidsträningen hade han ingen bra startposition och var ut runt 25a i bägge heaten,

Men Christian kämpade på starkt och blev 20e respektive 19e i de två heaten. Britten Ben Watson vann före hemmaföraren Davy Pootjes. I MXGirls vann tyskan Larissa Papenmaier båda loppen före holländskan Marielle de Mol.

Ryssen Eugeny Bobryshev dubbelvann i MX1 före holländaren Marc de Reuver, medan belgaren Kristof Salaets blev totaltrea. Hollands stora idol, Jeffrey Herlings vann båda MX2-heaten före belgaren Joel Roelants och landsmannen Glenn Coldenhoff, medan finske Harri Kullas blev totalfyra.