Det blev svenska poäng i samtliga fyra klasser när holländska fortsatte i Halle, William ”Wille” Andersson blev totalåtta i 125, Kim Lindström tog fem poäng i MX1, Kalle Olsson tog fyra poäng i MX2 och Christian Simonsson tog en poäng i 85-klassen.

Wille Andersson körde mycket starkt i Halle och blev totalåtta, efter att ha varit sexa och 13e i 125-heaten.

”Wille” inledde med att vara 14e på tidskvalet, när Mike te Beest var snabbast även denna gång. Med ny motor och ett gott självförtroende var ”Wille” tvåa-trea ut i första heatet och låg trea i fyra varv, men fick sedan ge sig för tre man. Men Huskvarnagrabben slutade stark sexa, med Calvin Vlaanderen som vinnare före Jaap Corneth och Jeffrey Ebbers. Även i andra heatet var ”Wille” iväg som trea men orkade inte hålla i lika bra denna gång, men slutade som 13e man vilket gav honom åttonde plats totalt. Vlaanderen vann igen före Corneth och med Niels van Boxtel som trea.
I 85-klassen kvalade tre svenskar och bäst lyckades Karlstads Christian Simonsson på 21e plats, medan Emil Boberg blev förste reserv som 41a och slutligen skåningen Simon Olsson som 52a. I första heatet lång Simonsson länge 15e men dalade och slutade som 20e och fick med sig en poäng. Danske Glen Meier slog till rejält och blev tvåa bakom hemmaföraren Bas Vaessen men före britten Conrad Mewse. Det andra heatet vanns av Davy Pootjes före Mewse och Vaessen, medan Meier blev åtta. Christian hängde inte riktigt med och slutade som 28a denna gång.
MX2-kvalet vanns med över tre sekunder av Jeffrey Herlings före Jeremy van Horebeek och britten Tommy Searle. Kalle Olsson var 24a men fick se två nordbor före, danske Nikolaj Larsen var tia och Even Heibye var 18e. I det första heatet gick det emot Herlings som fick finna sig i att bli sexa, exakt vad som hände vet vi inte i skrivande stund. Belgaren Joel Roelants vann nu före landsmannen Van Horebeek, medan Glenn Coldenhoff blev trea. Heibye körde in som nia och Kalle 28a, medan bland annat Searle och Larsen bröt.
Herlings vann dock andra heatet överlägset före Roelants och Coldenhoff, danske Larsen var sexa, medan Van Horebeek, Searle och Heibye bröt. Kalle Olsson knep fyra poäng efter att ha kört in som 17e.
– I första heatet kraschade jag två gånger och vid den första blev bromsskivan helt sned. I andra var jag ut som tia och tappade lite hela tiden, för att gå över mållinjen som 17e. Totalt sätt fungerade allt bättre denna helgen men jag har mycket kvar att jobba på innan SM-premiären, berättade Kalle Olsson.
Kim Lindström var 19e på tidskvalet och snabbast var ryssen Evgeny Bobryshev före Ken De Dycker och Herjan Brakke. Första heatet vanns av Bobryshev, följd av De Dycker och portugisen Rui Goncalves, medan Kim tvingades bryta med tekniska problem. Ryssen vann även andra heatet före De Dycker och Goncalves, men Kim fick en dålig start och blev dessutom påkörd i andra sväng. Som siste man körde dock Kim upp sig till 16e man när loppet tog slut.