Den 17-åriga motocrosstjejen Emelie Dahl från Eckerö gjorde comeback i VM i tyska Teutschethal, efter 17-månader av skador och rehab. I dagen VM-heat för tjejer körde hon in på 16e plats, vilket gör att hon nu tagit VM-poäng i de tre tävlingarna hon kört i sitt liv.

Efter SM-combacken har Emelie tränat målmedvetet för sin internationella comeback och den började inte så bra, då hon kraschade i går och fick hojen sönderkörd. Men i dag var hon åter med och kunde efter en dålig start köra upp sig till 18e på första varvet.
– Väl på poängplats var min målsättning att ta poäng, jag kände att jag fortfarande är långt ifrån de andra tjejerna. Två kraschade och därmed kom jag upp till 16e, jag  blev trött och körde inte så bra men jag tog poäng. Nu är det mycket träning till innan sista deltävlingen körs i Tjeckien, men det finns ett orostecken. Jag fick ont i halsen under natten och det kan vara halsfluff på gång, berättade Emelie.
Frida Östlund gjorde sin bästa VM-tävling någonsin och blev totaltolva, genom att bli tolva i första heatet och tia i det andra. Detta bådar gott inför resterande SM där nordirländskan Natalie Kane leder men hon ställde aldrig upp i finalerna efter att ha blivit elva på tidskvalet.