De båda svenska motocrosstjejerna Emelie Dahl och Sandra Karlsson svarade för mycket fina körningar på söndagen och blev åtta respektive nia, vilket räckte till åtta och elva totalt.

Först får jag beklaga att vår hemsida legat nere, det är tyvärr inget vi på Race Magazine kunnat påverka. Så lite sent men här är söndagens rapport från tävlingarna i tjeckiska Loket.

Sandra gjorde en kanonstart på söndagen och var iväg bland de främsta, medan Emelie bommade starten totalt men gjorde ett kanonvarv och var 13e ut på andra varvet.
Hon körde på andra varvet upp sig till tia bakom Sandra och låg där i två varv innan hon passerade sin landsmaninnan. De tog sig båda förbi en schweiziska och blev därmed åtta och nia. Detta var en stor framgång för Sandra, som körde sin första VM-tävling i år och andra totalt.
Emelie tangerade totalresultatet, då hon också blev totalåtta på samma bana för två år sedan. Emelie avancerade upp till 13e plats i VM-tabellen på 51 poäng, medan Sandra är 23a på sina 18 första VM-poäng.
För två veckor sedan blev Emelie och Sandra, som bekant, silver och bronsmedaljörer i Tjej-EM. Den danska Europamästaren Sara Andersen kraschade på första varvet och slutade som 17e idag, hon ligger elva i VM med 57 poäng.
Det var en lerig bana idag och belgiskan Amandine Verstappen överraskade med att ha ledningen från start till mål. Courtney Duncan blev tvåa och övertog VM-ledningen när två tävlingar återstår.

Bronsmedaljören i Tjej-EM, Sandra Karlsson svarade för ett suveränt VM-lopp när hon blev nia.
Bronsmedaljören i Tjej-EM, Sandra Karlsson svarade för ett suveränt VM-lopp när hon blev nia.

Dödsolycka
Som vi nämnde på lördagen skadades en förare svårt i EM-heatet för 85 och loppet avbröts. Den moldaviska Igor Cuharciuc fick så allvarliga skador att han senare avled.
Innan dagens första MX2-heat hölls det en tyst minut vid startgrinden och 85-EM ströks ur programet. Lite märkligt körde man dock andra heatet i 65-EM och den danske Mads Fredsö Sörensen vann heatet och blev Europamästare.
Det blev ingen start för Alvin Östlund på söndagen, precis som han trodde på lördagen. Det blev tyvärr inga poäng heller från de tre övriga svenskarna. Anton Gole var närmast i andra heatet, då han låg på poängplats ett ta men slutade 21a.
I första heatet bröt han efter två kraftiga krascher ihop med Ben Vaessen respektive Julien Lieber. Oskar Olsson var åter med på Yamaha och blev 28a och 26a, medan MX1-föraren Jonathan Bengtsson slutade 30e och 28a.
VM-ledaren Antonio Cairoli totalvann igen före Clement Desalle och Tim Gajser, som vann första heatet. VM-ledaren i MX2, Pauls Jonass totalvann före Jeremy Seewer och Thomas Covington. Danske Thomas K. Olsen slutade denna gång som åtta.