Efter årets nionde VM-deltävling kunde de två svenska förarna Alvin Östlund och Anton Gole besviket konstatera att det blev sex respektive fem VM-poäng. Eddie Hjortmarker och Jonathan Bengtsson kämpade på i MXGP, dock utan chans på poäng.

Alvin startade riktigt bra i första MX2-heatet och var åtta de första varven, men tappade ner till elva, där han låg tills det var två varv kvar.
– Jag fick tekniska problem med hojen och jag kunde precis ta mig mål som 22a. I andra heatet körde jag snabbt upp mig till tia och låg åtta ett tag men tappade några placeringar. Jag låg elva och jagade Brian Bogers, när jag skulle varva Magne Klingsheim och vi missförstod varandra. Jag körde in i Magne och vi kraschade, jag kom upp som 18e. Jag tog tre förare de sista varven och blev 15e, men är naturligtvis besviken. Körningen har stämt bra hela helgen, men det ville sig inte. Jag hoppas att det snart ska gå vägen igen och allt stämmer, förklarade Alvin.

Anton Gole kämpade sig till VM-poäng i båda heaten i Frankrike. Foto: Ray Archer
Anton Gole kämpade sig till VM-poäng i båda heaten i Frankrike. Foto: Ray Archer

Anton han åkte upp och ner bland de sista förarna i första heatet, men gav aldrig upp.
– Jag ramlade två gånger i första heatet och körde om samma förare tre gånger. Det är lite plåster på såren att jag fick med mig poäng i bägge heaten, trots att jag gjorde kassa starter. Efter gårdagen hade jag en bra känsla idag men jag sabbade den med mina starter. Jag hade så mycket mer att ge, menade Anton besviket.
Lettländaren Pauls Jonass vann tävlingen, efter seger i första och en andraplats bakom hemmasonen Benoit Paturel. Schweizaren Jeremy Seewer blev totaltrea efter två fina heat, medan danske Thomas K. Olsen tvingades köra upp sig genom fälten efter startkrascher och han slutade totalsjua.
Jonass leder mästerskapet med 42 poäng före Seewer och Olsen är trea, 39 poäng bakom schweizaren. Alvin ligger nu 18e med 75 poäng och Anton är på 23e plats med 54 poäng.
Det avslutande MXGP-heatet i Ernée blev troligen årets bästa heat, på den tuffa men helt fantastiska banan blev det otroliga fajter. Belgaren Clement Desalle vann heatet och tog därmed GP-segern, hans första i år.
VM-ledaren Antonio Cairoli blev tvåa och leder nu med 50 poäng, sedan regerande världsmästaren Tim Gajser tvingats avstå tävlingen på grund av sina skador.
Jonathan Bengtsson slog sig igen och valde att inte köra andra heatet, men berättade att han kommer till Ulricehamns-SM nästa helg. Eddie Hjortmarker tog sig igenom båda heaten som 27a respektive 26a.