Eddie Hjortmarker, CEC i.s Racing KTM, svarade för sin främsta internationella insats hittills när han vid motocrossens VM i italienska Maggiora tog poäng i båda heaten. Det blev även EM-poäng till teamkompisen Anton Gole, som var 17e i lördagens EM-heat.

– Det var riktigt roligt att ta poäng i båda heaten. Jag gjorde bra starter och försökte hänga på så gott jag kunde, men de kör så hårt de första varvet. Jag försökte ta rygg på de som körde om och känner att konditionen är på väg tillbaka, berättar Eddie direkt efter att han blivit 19e i första heatet och 18e i det andra.
Anton Gole, CEC i.s Racing KTM, körde sin första deltävling i 250-EM och kvalade in som tia i sin grupp.
– Jag gjorde en hygglig start på lördagen och kom ut runt 16e plats, tappade några och körde om andra. Det blev en 17e plats i mål och fyra EM-poäng. I dagens heat var jag bra med i starten men tappade några i kurvan och blev sedan indragen i en stor krasch. När jag kom igång med körningen gjorde jag en krasch till och bröt, berättar Anton.
En tredje svensk är med i tävlingen, Filip Thuresson, tävlande för team MX24 Honda och han rapporteras köra bra men har tappat kondition efter en sjukdom. Han gjorde en sämre start i första heatet och låg bland de sista loppet ut, men han kämpade på och satte sin näst snabbaste varvtid på sista varvet när han blev 22a.
I det andra heatet tog Filip en VM-poäng genom att vara 20e i heatet som precis avslutades. Världsmästaren Antonio Cairoli vann båda MXGP-heaten före Jeremy van Horebeek. I 250 blev det dubbelseger för Jeffrey Herlings, med Jordi Tixier och Arnaud Tonus totalt på platserna bakom,
En svensk som verkligen är het just ut är Fredrik Norén, som kör de tuffa US-nationals och i går körde han in som 14e respektive 13e i High Point, Mount Morris. Efter fyra deltävlingar Ligger Fredrik på 14e plats med 49 inkörda poäng, bara tre bakom Hondas Justin Barcia som inte var med i helgen.