Det blev Kawasakis Ryan Villopoto som inte helt oväntat vann supercrosspremiären på Angel Stadium i Anaheim, Kalifornien och Filip Thuresson blev 15e såväl i sitt kval som sista chansen, medan Hondas Cole Seely knep finalvinsten i Lites-klassen.

Filip Thuresson debuterade på Honda vid supercross-premiären på Angel Stadium i Anaheim, här tillsammans med Hondas Patrik Erlandsson.

Thuresson, på sin 450 Honda, satte den 25e tiden i kvalet, bland de 40 som gick vidare till kvällsprogramet. Svensken blev sedan 15e i sitt kval efter att ha kommit efter i starten. I sista chansen blev han också 15e och gjorde mycket bra i från sig, speciellt med tanke på att han inte varit i USA och tränat mer än några veckor.
Yamahas James ”Bubba” Stewart var snabbast före Villopoto och KTMs Ryan Dungey. Enligt sajten motocrossinaction.se tog Niklas Månsson beslutet att Linus Sandahl skulle avstå resten av tävlingen, sedan han såg att Linus inte var 100% säker. Det blev Yamahas Ryan Sipes som var snabbast i Lites.
I Lites-finalen tog Kawasakis Tyla Rattray starten och hade snabbt teamkompisen Dean Wilson och Seely bakom sig, men Seely jobbade sig upp i ledningen och vann till slut före Rattray. Wilson kraschade och tappade Hondas Eli Tomac, KTMs Marvin Musquin och Sipes.
Villopoto kopplade greppet direkt i supercrossfinalen och han följdes närmast av Hondas Chad Reed, privatförarna Ivan Tedesco och Mike Alessi samt Dungey, medan ”Bubba” jobbades sig snabbt upp till femma. Dungey tog sig upp till trea bakom Villopoto och Reed, men Dungey gjorde en miss och ”Bubba” gick om. Men Dungey kom igen och tog tillbaka sin tredjeplats och gick upp och attackerade Reed, och det var mycket tajt mellan Reed, Dungey och ”Bubba”. Villopoto var dock överlägsen och vann med 20 sekunder före Reed och Dungey. På 15e varvet gick Stewart åter upp som trea men kraschade varvet därpå och blev sexa. Justin Brayton kom starkt och blev fyra före Jake Weimer.