En av världens genom tiderna bästa motocross-och Supercrossförare, Ryan Villopoto har beslutat sig för att avsluta sin karriär. Det avgörande är skadan han fick i italienska Arco, när den 27-årige Kawasakiföraren slog runt och bröt svanskotan på fyra ställen.

En fantastisk karrär är därmed slut, som började med att han tog över 100 nationella amatörtitel, innan han blev proffs 2005. Tre raka 250-titlar i US-national och en i SX väst-serien. I 450 supercross tog han fyra raka titlar och två i US-nationals, därmed är han tvåa i AMA Maratontabell över båda disiplinerna, bakom Ricky Carlmichael.
Hans tanke var att avsluta sin karriär med ett VM-guld i år, vilket var knepigare än vad han väntat sig och redan i fjärde deltävlingen kom skadan.
– Jag är tacksam för att ha fått chansen att fö göra det jag älskat sedan jag var liten grabb. Jag är också tacksam för all suport från min familj under alla år, samt alla sponsorer under åren. Men främst Kawasaki som jag kört sedan mina ungdomsår, de har varit med mig genom allt. Alvariga skador och stora framgångar, Kawasaki är märket som är synonym med min tävlingskarriär. Jag är också stolt över att ha fått tävla med de bästa i världen i Supercross, motocross, lag-VM och nu VM, förklarar Ryan Villopoto.
Veckan före Uddevalla-VM meddelade även Villopotos teamkompis, sydafrikanen Tyla Rattray, att han avslutar sin karriär efter detta året.