Redan nu diskuteras Ryan Villopotos 2016 vitt och brett. Amerikanen har tidigare sagt att det här definitivt kommer bli hans sista säsong som professionell motocrossförare. Men nu är det plötsligt annat ljud i pipan. 
– Så småningom kommer jag behöva ta ett beslut om jag ska stå fast vid mitt beslut eller ändra det, säger han.

Det var vid Monster Energy Kawasaki Racing Teams mediapresentation, på fredagen innan Valkenswaards GP, som Ryan Villopotos framtid senast kom på tal. Måhända har inte resultaten hittills gått hans väg, bara en pallplats på hittills fem körda tävlingar när han vann i Thailand. Men ”Villopoto–effekten” och intresset kring Monster Energy, Kawasaki och VM har blivit precis så stort som alla förväntat sig.

Och för de tre giganterna i synnerhet skulle det vara av ytterst stor vikt att kunna behålla den amerikanska stjärnan aktiv ytterligare ett år.

MXGP–följarna har skrikit efter någon som kunnat utmana Cairoli de senaste åren, Kawasaki vill dominera klassen och Monster Energy vill förstås göra någonting åt Red Bull KTM’s dominans i det mästerskap man plöjer ner pengar i.

Villopoto sticker inte under stol med att han redan fått frågan om ett förlängt kontrakt från officiellt håll.

– Som det är nu har jag inte funderat så mycket över det. Utan enbart koncentrerat mig på de tävlingar som ligger framför oss och hur vi ska komma dit där vi vill vara, sa Villopoto på KRT’s pressträff och fortsatte:
– Vi kom lite snett in i säsongen och testade för mycket på fel ställen, till exempel hemma i USA där det är helt annorlunda. Så jag har inte tänkt något mer på det. Men Steve (Guttridge, Kawasaki Motor Europes Racing Manager) har alldeles nyligen frågat mig och så småningom måste jag ta ett beslut om vad jag ska göra – stå fast vid mitt beslut sedan förut eller ändra det.

(Text: Kalle Lundstedt/Adam Wheeler)