Det har ryktats länge men nu ska allt vara klart. Den amerikanske superstjärnan Ryan Villopoto kör VM för Kawasaki nästa år. 

Ända sedan Ryan Villopoto efter att ha kört hem sin fjärde supercrosstitel i våras la sig på operationsbordet för sin tredje knäoperation sedan 2009, och stod över årets Nationals, har det ryktats ihärdigt om en VM–satsning för Kawasaki–föraren.

När sedan kompisen Tyla Rattray skrev på för Kawasaki tidigare i år, en deal som sas vara ett ultimatum från Villopoto för att komma över och köra VM, fick ryktena än mer fart. Men när det sedan blev mer tyst hörde vi att amerikanen funderade på att redan som 26–åring ställa cykeln i garaget. Mycket säkert på grund av sina skadebekymmer.
I dag skriver han på sin hemsida:

– Jag gjorde en knäoperation direkt efter supercrossfinalen i Las Vegas. Den visade sig vara lite större än jag räknat med och därför har rehabiliteringstiden också blivit betydligt längre. Det var tufft när jag fick beskedet men det gav mig tid att göra en massa annat, skriver Villopoto och fortsätter:
– Men nu är jag på gång tillbaka och har börjat köra för att vara redo inför den kommande säsongen. Stora saker är på gång.

Samtidigt meddelar Kawasaki Sverige på sin Facebook-sida att det nu är helt klart att Ryan Villopoto faktiskt kommer att köra VM nästa år. Det sas att han möjligen skulle presenteras för en VM–styrning redan under helgen i Kegums, men någon Villopoto såg vi inte av och beskedet lät alltså vänta på sig tills i dag.

Vi hoppas återkomma med mer information om styrningen i nästa nummer av Race, som når prenumeranter om en vecka.