Nu har också huvudpersonen själv uttalat sig. Ryan Villopoto bekräftar att han kör VM nästa år.
– Jag har aldrig varit ute efter att slå några rekord. När den här möjligheten kom, att köra mot de bästa i världen och att representera USA, var jag tvungen att ta den, säger Villopoto.

I morse kom då till slut en pressrelease från Kawasaki där det hela bekräftades. Ryan Villopoto och Tyla Rattray utgör Kawasakis fabriksteam i MXGP och ska sätta de gröna på kartan igen i VM–sammanhang.

– Jag är redo för nästa kapitel i min karriär och att köra mot nya mål, säger Villopoto i pressreleasen men tillägger också att VM–satsningen blir det sista han gör:
– Det kommer bli en stor omställning för mig och det här kommer bli det sista kapitlet. Jag är jättesugen på att ta den här chansen och det ska också bli riktigt roligt att få vara tillsammans med en tidigare mästare som Tyla (Rattray). Han vet vad som krävs för att vinna VM och jag vet att han kan lära mig mycket.

Tyla Rattray vann MX2–guldet 2008 och spenderade sedan ett antal år på Kawasaki tillsammans med Villopoto i USA. Han kom tillbaka till Europa från USA i år men har inte lyckats på Husqvarna efter en delvis skadefylld säsong, men får alltså nu en ny chans på Kawasaki.

Samtidigt bekräftade man också att Jordi Tixier är tillbaka på grönt. MX2–världsmästaren kommer köra ett år till i den lilla klassen men kommer alltså få chansen att försvara sitt guld på ett nytt märke.

– Jag är jätteglad. De kontaktade mig under säsongen och jag såg hur motiverade de var att skriva kontrakt med mig, sa en entusiastisk Tixier och fortsatte:
– Det kommer ge mig ännu mer motivation att försvara titeln på en ny cykel.

Tixier har gjort sitt på KTM och blir grön igen efter VM–guldet.
Tixier har gjort sitt på KTM och blir grön igen efter VM–guldet. Foto: Ray Archer

21-åringen kommer att få sällskap av fransmannen Dylan Ferrandis och den 18–åriga amerikanska talangen Thomas Covington.

I USA kommer teamet utgöras av de två tidigare 250–mästarna Davi Millsaps och Wil Hahn, samt Adam Cianciarulo, Tyler Bowers, Chris Alldredge och Arnaud Tonus, som tar steget över från MX2–VM.