Nu har det tråkiga pressmeddelandet kommit årets redan klara SX-mästare och regerande MX-mästaren Ryan Villopoto skadade knät så allvarligt att han blir borta resten av säsongen.

Den suveräne MX/SX-mästaren Ryan Villopoto är skadad och missar US-nationals. Bilden är från i fjol när Villopoto vann och fick priset av svensken Gunnar Lindström.

Monster Energy Kawasakis Ryan Villopoto kommer inte att kunna försvara sin AMA Motocrosstitel i år, sedan det står klart att han måste operera knät, som han skadade i Seattle i lördags. Efter att han senast var skadad har han varit dominant i 16 månader, då han vunnit AMA/VM i supercross i fjol och i år samt US-nationas i fjol. Dessutom vann han en miljon dollar efter seger i Monster Energy Cup.
– Jag är mycket besviken just nu. Jag har tränat så hårt för denna säsongen och även om jag redan vunnit SX-titeln, så ville jag verkligen försvara min MX-titel. Jag har som bekant varit skadad tidigare och vet hur tufft det är att jobba sig tillbaka, säger Ryan Villopoto i ett pressmeddelande.