Nu finns det en chans för ungdomar på 150cc att bli MX-stjärna och köra EM ihop med MX1 och MX2. Detta om man ansluter sig till Hondas stora satsning på 150-EM, där segraren vinner en plats till MX2-EM i ett Honda team.

Meningen med begreppet Honda 150 EM, är att ge unga MX-förare samma möjligheter att visa upp sin talang på FIM Motocross VM. Med Honda CRF150 har de den perfekta motorcykeln för att utveckla den grundläggande 4-takts körningen för en karriär inom modern Motocross racing. Eftersom alla CRF150 kommer att vara helt lika, kommer det helt enkelt vara den bästa föraren för dagen som vinner!
Anmälningsavgift
Tack vare det extra stödet från våra sponsorer har vi kunnat göra serien ännu mer prisvärd med en bonus på 2000 Euro till varje ung förare. Detta ger en anmälningsavgift på endast 7950 Euro plus moms i förekommande fall. Detta inkluderar ägandet av motorcykeln, transport av motorcykeln och kit, tillhandahållande av arbetsstationer på respektive tävlingsbana, samt ledning och förarcoachning på World Racers Championship nivå. Föraren behöver bara komma till banan och köra!
Championship pris
Seriens mästare kommer att tilldelas drömpriset, som är en full support i EMX250 Championship 2014 tillsammans med det prestigefyllda Honda Gariboldi teamet.**
Ändrad tävlingskalender
Eftersom FIM Motocross VM kalender fortfarande inte är bekräftad fullt ut, har Honda 150 kalendern ändrats och kommer att koncentreras till sommarmånaderna juni, juli och augusti.
Anmälan
Om du ännu inte har anmält dig och vill komma med på en av de återstående platserna, kan du svara via e-post www.honda150championship.com/register<http://www.honda150championship.com/register>. Då skickas de uppdaterade dokumenten för anmälan.
** Om en förare inte uppfyller ålderskriterium för EMX250 kommer ett alternativt pris att erbjudas.

2013 Honda 150 European Championship

Race 1 – Frankrike, Ernée, 9 juni
Race 2 – Italien, Maggiore, 16 juni
Race 3 – Tyskland, Lausitzring, 28 juli
Race 4 – Belgien, Bastogne, 18 augusti
Race 5 – England, Matterly Basin, 25 augusti
Race 6 – obekräftad plats och datum