Efter att ha kommit hem från Finland har Filip ”Fillibang” Bengtsson hunnit tänka på helgen i finska Hyvinkää, då han satte bästa kvaltid och blev totalelva.
– Det kändes som om jag var på Ripa, det bara rullade på,berättar Fillibang.

Efter andra heatet i Uddevalla var Fillibang helt utpumpad och hade vätskebrist, men genom att vila en vecka hämtade han nya krafter. På lördagen satte han bästa tiden på fria träningen och på tidsträningen var han också snabbast.
– Jag satte ett snabbt varv i början, men tänkte inte så mycket på det utan fortsatte köra som träningen. Brorsan skrev att jag låg etta, men jag tyckte att det var en sjua och jag blev riktigt förvånad när jag kom in som vinnare av kvalet.
I kvalheatet blev han sexa efter att ha fajtats med Rui Goncalves och Shaun Simpson om tredjeplatsen. Med två varv kvar tog Tommy Searle femteplatsen ifrån honom. Vid söndagens första heat tog Fillibang snabbt hand om sjätteplatsen och krigade med Steven Frossard och Kevin Strijbos. Mot slutet fick han se sig passerad av två man men blev stark åtta.
– Jag var lite trött efter första heatet och tänkte åka på sparlåga för att ta så många poäng som möjligt. Men så¨var jag ut bland de tre bästa och då tänkte jag ”Nu får det bära eller brista”. Efter halva heatet var jag riktigt trött och började tappa den ena efter den andra, och slutade som 14e. Först var jag jävligt besviken men sedan tänkte jag om. Jag gav allt och det är jag nöjd med nu efteråt, nästa gång orkar jag kanske distansen ut.
Fillibang var inte ende svensk som lyckades i Hyvinkää. Elvaårige Noel Nilsson från Falkenberg, tävlande för Getinge MK, tog silver i 65-EM efter två grymma heat. I första gjorde han en fantastisk upp körning från 13e till trea i mål. I andra kom han tillbaka efter en krasch och körde åter in som trea, bakom Max Pålsson som också körde fantastiskt och blev totalsexa.
Eddie Hjortmarker tog VM-poäng i andra heatet genom en åttondeplats, medan Ken Bengtsson var tolva i båda heaten i 250-EM. Kalle Olsson var tia i första men bröt tidigt sedan kedjan gått av. Tia blev Rasmus Håkansson totalt i 85-EM, med andra ord en bra dag för Sverige.