Alvin Östlund går från klarhet till klarhet och svarade för en ny mästerlig insats när han körde in som totalsexa i MX2 vid VM–tävlingen i Valkenswaard. En niondeplats i första heatet blev en tionde i det andra efter en stark avslutning. I sammandraget hittas svensken nu på en nionde plats.

För vår andra VM–svensk, Filip Bengtsson, blev det en betydligt tyngre Annandag påsk. Efter att ha kvalat som tia och sedan varit snabbast på söndagens träning, tvingades Fillibang bryta såväl det första som det andra heatet. Bra starter i båda heaten är en klen tröst för Suzuki–föraren.

 

Filip Bengtsson tvingades summera en tung helg, med två brutna heat. Foto: Ray Archer
Filip Bengtsson tvingades summera en tung helg, med två brutna heat. Foto: Ray Archer

 

Jeffrey Herlings dubbelvann i MX2 vilket var lika med hans 50:e GP–seger i karriären, sex år efter hans första som också den kom på just Valkenswaard. Herlings är fortsatt obesegrad i år. I MXGP totalvann Romain Febvreför andra gången i år, närmast före Max Nagloch säsongens överraskning Tim Gajser, och behåller ledningen i sammandraget.

I Dam–VM lyckades Frida Östlund bäst av svenskarna när hon körde in på en total tionde plats efter att ha blivit just tia i båda heaten. Hemmaföraren Nancy Van De Ven vann närmast före totalledarinnan Courtney Duncan.

Britten Conrad Mewse dubbelvann EMX250, där vi glädjande nog fick se en rad skandinaviska framgångar bakom. JE68 och KTM Scandinavias Even Heiby lyckades bäst som totaltvåa, fyra i första heatet och tvåa i det andra, och var närmast före dansken Tomas Kjer Olsen, trea i båda. På sjätte plats totalt hittades Anton Lundgren, som i år styr Husqvarna för Allmek Motor Racing, och på en tionde Mafi Yamahas Ken Bengtsson. Också Anton Gole gjorde det bra, och slutade på tolfte plats i EM–premiären.

Här är highlights från påskens VM–tävling i Holland:

 

 

 

 

Fler videos hittas på: https://www.youtube.com/user/mxgptv/videos

 

Fotnot: Mycket mer om tävlingen i Valkenswaard läser ni från Jonas Hagren, som var på plats, i nästa nummer av tidningen.