Svemos Styrelse har gett Svemo Motocrossektion förtroendet och ekonomiska medel att ta ut ett lag att representera Sverige i årets Lag-VM Motocross. Förbundskapten Jonte Engdahl har nu valt ut de tre förare som ingår i Team Sweden när Lag-VM avgörs den 6-7 oktober 2018 i Red Bud, USA.

Förberedelserna för Lag-VM tävlingar i USA kräver extra planering, ett arbete som började redan i januari. Motocrosslegendaren Gunnar Lindström, boendes i USA har varit en viktig kugge i detta arbete och stöttat Team Sweden med sin kunskap och kontakter. Teamet Rock River Power Sports Yamaha ansvarar för maskinmaterial/mekaniker och trailer under tävlingshelgen. När det gäller laget meddelade Fredrik Norén tidigare i år han inte kan deltaga då han skulle rehabilitera sig från sina tidigare skador och familjen väntade sitt första barn.

Detta är Team Sweden 2018 med motivering från förbundskapten, Jonte Engdahl:

 • Filip Bengtsson MX 1 (450cc) Yamaha
  Filip visade fin form vid senaste SM-deltävlingen i Västerås och är i en klass för sig i MX 1-klassen i Sverige, även om han dragit tillbaka sin internationella satsning. Banan i Red Bud passar Filip och med bra starter kan han leverera fina resultat för Team Sweden. Filip representerar Sverige i Lag-VM sammanhang för 7:e gången och är den mest rutinerade i laget.
 • Alvin Östlund MX 2 (250cc) Yamaha
  Alvin visade sin styrka vid senaste SM-deltävling i Västerås SM och med sin flerårig VM-erfarenhet tror vi mycket på Alvin som deltar i Lag-VM för 4:e gången. Alvin gjorde en stark insats vid 2017:års Lag-VM som gjorde att Sverige slutade på 10e plats, så han vet vad som krävs!
 • Anton Gole MX Open (450cc) Yamaha
  Anton gjorde en mycket bra insats i VM-deltävlingen i Schweiz i MX2 klassen (250cc).
  Internationell hårdhet och en satsande förare gör att kortet föll på Anton. Han deltar för andra gången i Lag-VM och kommer då köra i Open-klassen på 450cc-maskin. Med två fina heatsegrar vid Lag SM i Tibro kan han överraska i Lag-VM.

Målsättningen vid årets Lag-VM är att försvara den 10:e placeringen från 2017:års Lag-VM.
– Vi har fått ihop en trupp som har vårt fulla förtroende, som har erfarenhet och som vi tror mycket på, säger Tommy Allansson Sammankallande Motocrossektionen.