Va inte så dum som undertecknad!

Jag har förstått det är många av er som läst mitt utskick om inbrottet i min bil. Inbrottet skedde midsommarafton medan vi var på utflykt och vanen var parkerad på en inhägnad parkeringsplats.

Tjuven stal ett komplett bakhjul och en låda med delar, detta kom till 20.735.-, kläder och skyddsutrustning 15.964.- och värst av allt mina specialtillverkade CTI knäskydd 33640.- Nu har jag äntligen fått ersättning av Folksam, två och en halv månad efter inbrottet. Den fantastiska summan av 2000.- kronor !! Jag skriver detta för att förmedla att man får inte vara så dum som jag har varit. I min enfald så trodde när bilen är helförsäkrad och i försäkringsbeskedet står att det omfattas egendomsskydd,stöld,maskiner osv att man var skyddad.Så är ej fallet, man får inte ha något i bilen och man får inte parkera den och gå därifrån. Det som dock var ”räddningsplankan” i det hela var att det som är i bilen och blir stulet går på Hemförsäkringen som omfattar allt som bilens försäkring gör. Inte!

För på hemförsäkringen får man inte heller parkera bilen, inte lämna något i den osv. Dessutom, när det kommer till exempelvis  motorcykeldelar så tillhör ju det ett annat fordon och då skall även detta fordon vara försäkrat !! Se över era försäkringar noga, tro inte som jag. Det lär finnas tillägsförsäkringar men tala med någon som förstår sig på ”snårskogen” i försäkringsbolagens avtal men för säkerhets skull ta med er allt ur crossbussen när ni parkerar!

Good Luck at the races,

Lars”amerikalasse”Larsson