Han vann galan för två år sedan, i sin debut på 450–maskin. Han vann premiären av årets AMA Monster Energy Supercross och slutade trea totalt bakom Ryan Dungey och Ken Roczen. Nu kommer Jason Anderson tillbaka till Stockholm. 24MX International Supercross presenterar idag sitt hittills största namn. 

Ja, det är alltså världens just nu tredje bästa supercrossförare som 24MX International Supercross idag kan bekräfta klar för tävlingen i Tele2 Arena till hösten. Jason Anderson gör därmed bland andra Davi Millsaps och Fredrik Norén sällskap i ett startfält som redan nu ser ut att smälla högre än det gjorde för två år sedan.

Husqvarna–föraren vann två tävlingar och var på pallen ytterligare fem gånger, när han i år gjorde sin andra säsong i 450–klassen i AMA Monster Energy Supercross/FIM World Championship.

Och med tanke på att han fanns med redan 2014, när han i sin debut på 450–cykel tog hem segern närmast före Mike Alessi och Josh Hill, måste Anderson av de som hittills presenterats ses som favorit.

23–åringen vann fem Loretta Lynn–mästerskap som amatör men hade en trög start på proffskarriären. 2014 slog han igenom stort när han vann 250 West–serien efter hård fight med Cole Seely, och när han året därpå tog steget upp på 450 var det i samma team men med ny hoj – det nya Husqvarna.

Debutsäsongen slutade med en total sjundeplats efter totalt två podiumbesök, innan han slog till med sin första 450–seger när årets premiär kördes. Och Anderson hann alltså med ytterligare en seger och en handfull pallplatser, för att till slut landa som trea totalt efter Dungey och Roczen när säsongen summerades i ett lerigt Las Vegas för några veckor sedan.

 

Anderson slutade trea bakom Ryan Dungey och Ken Roczen i år. Foto: Husqvarna
Anderson slutade trea bakom Ryan Dungey och Ken Roczen i år. Foto: Husqvarna