Alvin Östlund slutade 20e i kvalheatet vid motocrossens VM-premiär i Losil, Qatar.
– Jag måste säga att jag verkligen hade tur som inte slog mig efter den kraschen, säger Alvin och fortsätter.

– Jag gjorde en kanonstart och kom iväg som sjua, men i slutet av första varvet kom kraschen. Det var ett verkligen speciellt hopp och jag hoppade för kort, slog runt framlänges och kneckte bland annat till styret. Men jag kämpade på och efter några varv gick det allt bättre och på sista varvet satte jag min näst snabbaste tid, och kunde ta 20e platsen. Jag hoppas verkligen på bättre i morgon, förklarade Alvin kort direkt från Qatar.

Tidigare på dagen hade Emelie Dahl kört träningen och ett tidskval, där hon placerade sig som 13e av de 16 förare på plats.
– Jag fick det inte riktigt att stämma på banan, menade Emelie som också hoppas på bättre i morgon.

Livia Lancelot var klart snabbast före världsmästarinnan Kiara Fontanesi, Nancy van de Ven följde upp som trea före Nyzeeländerskan Courtney Duncan. Vår norska vän Genette Våge satte sjunde tid och den dubbla svenska mästarinnan Natalie Kane var nia.
Jeffrey Herlings vann MX2-kvalet med två sekunder före fransosen Dylan Ferrandis, medan estländaren Pauls Jonass var trea. Ryssen Evgeny Bobryshev imponerade med att vinna MXGP-kvalet före fjolårets MX2-världsmästare Tim Gajser och MX1-världsmästaren Romain Febvre.