Lidköpingsgrabben Fredrik Norén är nu tillbaka från sin skada och körde in tre poäng vid årets sjunde deltävling i US-nationals genom att bli 18e i andra heatet. Tjejerna körde inte denna gång, men vid den sjätte tävlingen i Red Bud svarade Sara Pettersson för en sensationell andraplats.

Fredrik Norén tog sina tre första poäng i US-nationals för året. Foto: Erica Augustsson

Gårdagens US-nationals på Spring Creek i Millville började med tidskvalet, där 68 förare provade lyckan i MX1 bland annat de tre svenska förarna i Team MXHeaven Racing. Kalmargrabben Robert Lind lyckades bäst med att sätta den 27e tiden, endast ett par hundradelars sekunder bakom kom Norén på 28e plats. Tranåsgrabben Rickard Sandberg satte 44e tid, vilket gjorde att han fick köra sista chansen som han dock bröt.
I första heatet började svenskarna i den bakre halvan och som bäst var Fredrik uppe som 23a men slutade som 32a, medan Robert bröt. I andra heatet startade Fredrik optimistiskt och var tolva de två första varven och var sedan 13e i tre varv, innan en miss gjorde att han hamnade 26a. Men när han blev varvad ökade han tempot och kunde köra upp sig till 18e i mål. Robert var bland de sista från början men jobbade på hela loppet och slutade 21a, vilket är hans bästa heatresultat så här långt.

Sara totaltvåa

Sara Pettersson svarade för en suverän framgång när hon blev totaltvåa i Red Bud.

På grund av annat engagemang missade vi förra veckans sensation, när Kumlatjejen Sara Pettersson blev totaltvåa på Red Bud i Buchanan. Sara började som femma-sexa och låg femma i flera varv men när två tjejer föll bort kunde hon ta tredjeplatsen. I andra heatet låg Sara sexa i flera varv men när ledarinnan vurpade var hon femma. Efter en stenhård fajt med fyran, kunde Sara gå om henne i sista kurvan och bli fyra. Detta blev den härliga andraplatsen för Sara, som fick kliva upp på podiet i US-nationals, den dövstumma Ashley Fiolek vann båda heaten och trea bakom Sara blev Tarah Gieger från Puerto Rico. Detta är det bästa resultat som en svensk tjej gjort sedan Elin Mann vann en deltävling i US-nationals 2001.