De båda svenska motocrossförarna Calle Aspegren och Fredrik Norén, som körde för Team MXHeaven Honda, tog båda poäng i US-nationals, vid deltävlingen i Unadilla i delstaten New York. Denna gång var det Calle som tog fem poäng medan Fredrik fick med sig en.

Calle Aspegren och Fredrik Norén kämpar på i US-nationals.

Unadilla Vally är en av de äldsta och mest merittyngda platserna i amerikansk motocross, bland annat kördes USAs VM-deltävling där under många år och Motocross des Nations 1987. Svenskarna hade det tufft på tidsträningarna, Fredrik slutade sammanlagt med 29e tid medan Calle knep den 31a tiden. I starten för första heatet var det dock Calle som kom bäst iväg som 21a efter första varvet, men körde av banan och tappade sjua man. Samtidigt avancerade Fredrik sjua placeringar, så de bytte plats. Men Calle avancerade snabbt upp till 17e med ett helt gäng jagande bakom.

– Jag körde lite stelt ett tag men lyckades hålla dem bakom mig. Mot slutet stämde det igen och när en förare bröt så blev jag 16e. Det var riktigt skönt att vara tillbaka igen. Fredrik gjorde en komisk grej som jag måste berätta om. Han ramlade av hojen och den fortsatte cirka 50 meter utan honom. det såg verkligen komiskt ut när han sprang på banan och jagade hojen, säger Calle och skrattade gott.

Men Fredrik fick tag i sin hoj och körde in som 20e. I andra heatet var Fredrik 19e och Calle 28e efter första varvet, men det blev några vurpor var innan Fredrik kunde avancera till 17e plats. Det var så djupa spår att de två förstörde fyra vänstra kylvingar och två varv från mål gick Fredrik kylare sönder och han fick bryta. Calle körde in som 23a. Nu blir det en veckas uppehåll innan nästa tävling går i Southwick.