Det blev inga större framgångar för de fem svenskar som var med i holländska premiären i Oss, bästa placeringen svarade Kim Lindström för när han blev 15e i andra MX1-heatet. Det gick även sidvagn och tjej-premiär i holländska Lochem och där gick det lite bättre.

Kim Lindström blev 15e man i andra MX1-heatet, när holländska mästerskapet inleddes i Oss.

I Oss satte Kim Lindström 25e tid på tidskvalet, bland de 56 som deltog. Ryssen Evgeny Bobryshev visade omedelbart att han skulle bli svår denna dag och var två sekunder snabbare än Kevin Strijbos. Ryssen vann första heatet och ledde det andra men tappade Strijbos innan målgång, Bobryshev vann dock tävlingen före Strijbos, Ken De Dycker, Shaun Simpson och Rui Goncalves. Kim Lindström fick svår kramp i armarna och blev 32 i första heatet, men gick betydligt bättre i andra och blev 15e.
Kalle Olsson var även han 25a på tidskvalet, fast  i MX2, inte oväntat var Jeffrey Herlings mer än två sekunder snabbaste än Jeremy van Horebeek. Som befarat var Herlings helt överlägsen i båda heaten och nästan lika överlägsen var tvåan Van Horebeek. Totaltrea blev Joel Roelants, som kraschade i starten av första heatet, men körde grymt starkt upp sig till fyra. I andra var Roelants trea i andra heatet och bakom honom följde totalt Glenn Coldenhoff, Mike Kras och Jake Nicholls.
Nikolaj Larsen svarade för helgens bästa nordiska insats och blev totalnia. Kalle startade bra i första men krokade ihop med en förare och hamnade under sin maskin, med den andre föraren ovanpå. Efter en vurpa till bröt Hondaföraren, för att orka köra andra heatet. Svensken hade bestämt sig för att bara köra ett heat, då han nyss tagit av gipset från handleden och dessutom varit sjuk i veckan. Det blev en tidig vurpa även i andra heatet men Kalle kämpade på och fullföljde som 27a.
I den nya 125-klassen kvalade Wille Andersson in som stark 15e, snabbast var en holländare vid namn Mike te Beest. Första heatet dominerades dock av Jaap Corneth, som dock mot slutet fick det lite jobbigt med tvåan Jeffrey Ebbers. Två tidiga vurpor gjorde att Wille tappade tempo, men fajtade ändå till sig 20e platsen. Det var härliga omkastningar i andra heatet och vinsten gick nu till Niels van Boxtel före Freek van der Vlist, medan Wille hade det jobbigt och blev 32a.
I 85 blev Christian Simonsson och Emil Boberg 41a respektive 42a på tidskvalet, vilket betydde reservplatserna, och Christian fick åka båda heaten. Men det blev vurpor och strul för den unge värmlänningen som slutade 28a respektive 34a. Emil fick bara åka det första heatet men gladde med att bli 23a.Davy Pootjes vann båda heaten före BasVaessen och Conrad Mewse. Danske Glen Meier bröt första heatet men slog till med en niondeplats i det andra.
Tjejerna får i år åka i sidvagnsmästerskapet och våra två svenska tjejer gjorde en bra start, Emmy Wallberg blev tia i båda heaten medan Frida Östlund blev tolva respektive nia. Därmed har vi Emmy som nia i mästerskapet och Frida tia och de kör i Valkenswaard nu till söndag.  Tyskan Steffi Laier vann båda heaten före holländskan Marielle de Mol, medan Marianne Veenstra blev totaltrea. I sidvagnsklassen kom Henrik Söderqvist med Tim Gustavsson i burken på sjundeplats i första loppet. I det andra heatet tvingades svenskarna bryta efter åtta varv. Belgaren Etienne Bax, med lettländaren Kaspars Stupelis i burken, vann båda heaten före flerfaldige världsmästaren Daniel Willemsen/Harald Kurpnieks. Henke och Tim ligger 23a i mästerskapet.