Våra tre VM-förare hade en jobbig helg i tyska Teutschenthal och endast fem VM-poäng togs av Alvin Östlund. Det gick dock bra för våra 150-förare, där Stenungsunds Anton Graaf knep tredjeplatsen.

Det började redan tråkigt på lördagen när MXGP-föraren Jonathan Bengtsson slog höften så kraftigt att han idag inte kunde köra VM-heaten.
– När jag vurpade i en sväng satte jag ut benet så hårt att höftkulan slogs mot bäckenbenet. Jag är inte skadad men det gjorde för ont för att köra, så jag ställde in efter träningen. Läkaren på plats tror dock att tre-fyra dagars vila så kan jag köra igen och jag räknar med att köra i Ernée nästa helg, säger Jonathan.
Alvin Östlund startade hyggligt i första heatet och var bland de tio bästa när Julian Lieber kraschade framför honom. Alvin körde in i belgaren och amerikanen Thomas Covington körde in Svensken, dessutom körde Anton Gole in i Covington.
– Jag fick inte igång hojen och var så långt efter att det inte gick att komma längre än till 27e plats. I andra gjorde jag en rätt bra start men blev påkörd och tappade massor. Jag körde upp mig till 15e när jag på sista varvet skulle ta han framför, men det blev så att jag tappade en i stället. Det var inte bästa dagen men jag tar nya tag till Ernée, menar Alvin.
Anton Gole åkte som sagt in i kraschen på första varvet, men var ändå 19e ut på andra.
– Jag gjorde en lite vurpa och låg länge 21a när kedjan hoppade. I andra heatet var jag med i en rejäl krasch och var ut som 27a, men körningen stämde och jag åkte upp mig till 20e. Men så fick jag ett framhjulssläpp och hojen tog så mycket stryk att jag valde att bryta, förklarar Anton.
MX2-heaten var otroligt spännande och bra och det blev totalseger till schweizaren Jeremy Seewer före australiern Hunter Lawrence och VM-ledaren Pauls Jonass från Lettland. I MXGP blev det också spännande när den åttafaldige världsmästaren Antonio Cairoli tog sin 80e GP-seger i karriären. Holländaren Jeffrey Herlings vann första heatet och blev tvåa i det andra men slutade totaltvåa före fransosen Gautier Paulin. Den regerande världsmästaren Tim Gajser kraschade vådligt under lördagens kvalheat och körde på sparlåga i dag, hans teamkompis Evgeny Bobryshev från Ryssland kraschade också på lördagen och bröt ett nyckelben på flera ställen.
I EM-serien för Honda 150-kubikare svarade svenskarna Anton Graaf och Rasmus Moen, för fina och spännande fajter med varandra. Anton blev totaltrea efter att ha blivit just trea i båda heaten. Rasmus var fyra i första och låg länge trea när han gjorde en miss och fastnade med hojen. Detta innebar att Rasmus blev totalsexa, De två övriga svenskarna, Melvin Bengtsson och Antons bror Ville Graaf tog också poäng i båda loppen och blev totalt elva respektive 16e.