Den tidigare världsmästaren Ben Townley berättar i en intervju om att han snart hoppas vara tillbaka i GP-cirkusen efter vinterns skador.

Nyzeeländaren kommer att missa helgens VM-premiär i bulgariska Sevlievo, men lovar att så snart han blir helt återställd ska han köra. ”BT” flög över till Europa i samband med den internationella tävlingen i brittiska Hawkstone Park. Han tillbringade några dagar i Storbritannien och följde sedan med teamet till Belgien och slutligen till franska Marseille. Nu är den 26-årige Ben tillbaka i Belgien och tränar för fullt. I torsdags var första gången han åter körde motorcykel.
– Jag mår bättre för varje dag, men det här tar tid och det är första gången som jag fått en huvudskada. Jag minns inget av kraschen, min pappa sa att det var en liten krasch men jag bröt käken och det var riktigt jobbigt. Jag har hunnit lära mig en del om huvudskador och jag tycker förare är tokiga som är tillbaka för snabbt efter en huvudskada, säger Townley och fortsätter.
– Jag är redo körträna men det är för tidigt för tävling. Jag är mycket tacksam för att mitt team, CLS Monster Energy Kawasaki Pro Circuit, inte sätter någon press på mig. Det är så svårt att säga när jag kommer att tävla, det kan bli inom två veckor, fyra veckor eller mer. Mitt mål var att vinna titeln, men nu är naturligtvis den möjligheten över. Jag vill i alla fall hinna vinna några lopp innan säsongen är över.
Vad tror du om dina konkurrenter?
– Jag bekymrar mig inte om andra förare, jag förmodar att det bara är Clement Desalle och Antonio Cairoli som bara kan vinna hela tiden. Men jag slog dem i Budds Creek och Lakewood förra året, vilket var de ända gångerna jag mötte dem. Jag var före en hel del förare från Europa och USA, vilket kändes bra för mig. Men senast jag vann en stor tävling var på Glen Helen 2007, säger Townley med eftertanke.
Hur känns det att de har fabriksmaskiner men inte du?
– Det har jag inga problem med, i MX2 är det svårt men i MX1 kan det bli frustrerande med så många komponenter att testa. Att jag valde Kawasaki är att den är bra redan som original. Jag vet vad Mitch Payton och Harry Nolte kan göra, så jag är mycket lugn. Det är viktigt att ha folk omkring dig som vet hur man sätter ihop en värsting-hoj. Med Jeremy Fontaine och Yann Lozano vid sidan av Harry, så har vi ett mycket starkt tekniskt team. Jag är glad över mitt val och jag vet att det är rätt beslut att jobba med CLS och Pro Circuit. Jag kommer snart tillbaka, lovar Ben Townley.