De svenska EM-förarna i motocross fortsatte att imponera även i dagens körningar i italienska Ottobiano. Isak Gifting tog en ny tredjeplats och blev därmed totaltrea i 125, Ken Bengtsson blev heatfyra och totalfemma i 250.

Isak gjorde en ny bra start och var ut som tvåa, han fajtades åter med danske Mikkel Haarup men fick ge sig. Haarup var otroligt stark och körde även ikapp ledaren och vann heatet samt totalen. Även Viking Lindström körde starkt och tog sig upp till nia i mål, medan Filip Olsson blev 13e.
Kevin Horgmo hade en svart dag och bröt efter sju varv, Tim Edberg hade heller inget flyt och slutade 31a medan Emil Jönrup blev 26a. Horgmo föll till fyra i tabellen men Isak avancerade till sjua.

Ken Bengtsson behåller sin femteplats i 250-EM, efter att ha blivit heatfyra idag. Foto: Ray Archer
Ken Bengtsson behåller sin femteplats i 250-EM, efter att ha blivit heatfyra idag. Foto: Ray Archer

Ken Bengtsson började runt 20e men körde snabbt upp sig till elva och plockade sedan förare för förare. Han körde om trean Todd Kellett, som svarade och genade in framför honom så båda kraschade. Ken var blixtsnabbt upp och tog en av de förarna som passerat honom, men la sig i en sväng och tappade ner till sexa.
Ken som är en krigare, kom ingen och blev fyra, vilket innebär att han behåller sin femteplats i mästerskapet.