Det är nu klart att det blir nio svenska förare som kör VM-premiären i holländska Valkenswaard under påsken.

Tom Söderström är klar för premiären i MX3-VM under påsken. Foto: Caroline Joelsson.

Detta sedan det blev klart i morse att Tom Söderström får vara med i MX3-VM, trots sen anmälan. Dessutom är glädjande nog Filip ”Fillibang” Bengtsson redo för säsongsdebut. Det har varit många frågetecken kring om Tom skulle få vara med på grund av sen anmälan. Men Motocross-sektionens Håkan Olsson har jobbat hårt för att Youthstream ändå kunde ge Tom en plats.
– Vid niotiden i morse fick jag det glädjande budet från Youthstream att Tom får vara med. Jag fick då också reda på att Filip Bengtsson fått en plats i MX2-VM genom sitt italienska team. Det är riktigt roligt att det blir nio svenskar med, säger Håkan Olsson.
Förutom dessa två är Kim Lindström, Rasmus Sjöberg, Tom Johnsson och Mathias Andersson med i MX3-VM, medan i MX-Women har vi en stark trio i Sara Pettersson, Sandra Adriansson och Frida Östlund. Fjolårets VM-femma Sara är tillfälligt hemma från USA för träning och tävling, men åker åter till södra Kalifornien efter påsken. Det ska bli spännande att se  Sandra, som inte åkt VM på flera år, men nu även anmält sig till Frankrikes VM-deltävling.