Den andra deltävlingen i de holländska motocrossmästerskapen i Halle, fick avbrytas efter en omgång på grund av massivt regnande. Två riktigt bra svenska resultat blev det dock, genom att Tom Söderström blev fyra i MX1 och Filip Olsson blev sexa i 85.

Det var som sagt den andra deltävlingen och speciell eftersom VM-förarna är i Argentina. Men ett kraftigt regnande gjorde banan moddig och kladdig, när regnet heller inte upphörde bestämde sig arrangören för att bryta efter halva tävlingen.
Många svenskar deltog och sex av dem i MX1, där Jesper Jönsson var främst i början och låg fyra när han vurpade i geggan.
– Först gjorde jag ett misstag och sedan gick jag omkull, Tom Söderström låg då bakom mig och körde i mål som fyra. Vad jag uppfattade körde Tom riktigt bra, medan jag själv tappade gnistan och fullföljde som 13e, berättar Jesper Jönsson efter tävlingen. Rasmus Sjöberg slutade som 15e och Jonathan Bengtsson som 16e, medan Tom Johnsson samt Oskar Olsson bröt. Vann gjorde österrikaren Pascal Rauchenecker före belgaren Yental Martens och holländaren William Saris.
I MX2 tog hemmaföraren Davy Pooties segern före belgaren Damon Graulus samt tyske Henry Jacobi. Norske Magne Klingsheim slutade som åtta, medan Felix Nilsson var 21a. Rasmus Andersson tog två poäng genom att bli 19e i 125, där belgaren Cyril Genot vann före danske Glen Meier och britten Conrad Mewse. Även i 85-klassen var den några svenskar med och bäst lyckades Getinges Filip Olsson med en sjätteplats, tia blev Varbergs Emil Jönrup och Anton Nagy som 23a. Hemmasonen Rick Elzinga vann.