Helt fantastiskt roligt blev den 15-årige motocrossföraren Tim Edberg, från Norrahammar men tävlande för Huskvarna MK, uttagen som officiell Yamaha EM-förare 2017. Detta efter några dagars läger i norra Italien under ledning av David Phillipaerts och Alberto Barozzi med sju kandidater, varav fyra var svenskar.
– Jag saknar ord just nu, det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Tim strax efter att han fått beskedet.
– Jag lärde mig massor under Yamaha-lägret. Stämningen var helt suverän och detta var ett läger jag aldrig kommer att glömma.
Efter finalen i YZ125 Cup i tyska Gelsenkirschen den 8 oktober, gick fyra svenskar vidare till detta läger. Förutom Tim, som var tvåa i tävlingen, var det också Arvid Lüning som var fyra och Rasmus Holm som var sexa. Ett av två wild-card gick till Hugo Johansson som var tia i finalen.

Hugo Johansson, Rasmus Holm, Tim Edberg och Arvid Lüning var samtliga med på Yamahas Masterclass i Italien.
Hugo Johansson, Rasmus Holm, Tim Edberg och Arvid Lüning var samtliga med på Yamahas Masterclass i Italien.

De sju unga förarna drillades hårt, men fick också ovärderliga tips om sina individuella körningar. Förutom körningen och satsningen på motocross, tittade man mycket på vilken personlighet förarna har och att förarna ska vara föredömen för Yamaha. När det gällde att prata engelska och att förstå det låg samtliga svenskar långt fram.
Det var alltså idag för några timmar sedan som de berörda inom Yamaha fattade beslutet om att utse Tim Edberg till förare i MJC Yamahas official EMX125 Team för 2017. Detta innebär att Tim nu ingår  i den stora europeiska satsningen som Yamaha gör för att åter nå toppen i världsmotocrossen och kommer att köra samtliga EM-tävlingar 2017. I teamet ingår sedan tidigare holländaren  Rick Elzinga och fransmannen Thibault Benistant.