Det blev BMK Uddevallas SM-ledare Filip Thuresson som på sin 450 Honda tog hem finalen för elitförarna i årets upplaga av Väsjöcrossen i Sollentuna.

SM-ledaren Filip Thuresson vann elitklassen vid SMA-tävlingarna i Väsjöbacken utanför Stockholm.

Det var Peter Grönroos och Stefan Da Silva som arrangerade denna succétävling i SMA:s regi, det vill säga att det inte var en Svemo-tävling. Det kördes fyra klasser och 85 vanns av Nynäshamns Jeff Oxelmark före Tierps Eric Englund och Arlandas Loke Collomo. I motionsklassen vann Niklas Hallafors från Örebro före Mälarös Gabriel Nordström och Värmdös Björn Edvardsson. I breddklassen gick segern till Götas Krister Thorell följd av Haninges Dennis Andersson och Åsätras Alexander Cernold.
I elitklassen tog Upplands Väsbys Kalle Karlsson kommandot före Filip Thuresson, som dock skuggade och väntade på rätt tillfälle. I ett besvärligt parti tog Thuresson ett bättre spår och kunde köra om. Väl i ledningen var Thuresson suverän och vann klart för Karlsson. Trea blev Alfta-Edsbyns Mathias Mensonen före SM-ledaren i MX2-SM Kalle Olsson, som var främste 250-åkare. Jonas Svensson, numera Alfta-Edsbyn, tog femteplatsen före arrangören Peter Grönroos, Kristianstads Franz Löfquist och Åsätras Jimmie Allen.
– Det var en riktigt kul tävling med svåra feldoserade kurvor. Jag hade stor nytta av tävlingarna jag kör i Tyskland och detta var en mycket trevlig tävling som jag hoppas återkommer, sa Filip Thuresson.