En vecka före VM-tävlingen på hemmabana i Uddevalla, slog Filip Thuresson en tumme vid ADAC-tävlingar i Tyskland men som det verkar just nu blir det start för Filip till helgen.

Filip Thuresson skadade tummen i Tyskland men ska ändå vara med i Uddevalla-VM till helgen.

SM-ledaren Filip Thuresson var under midsommar i tyska Aichwald och körde den fjärde deltävlingen i Masters/ADAC. På lördagen var Uddevallagrabben fyra i sitt kval bakom de franska VM-förarna Xavier Boog och Romain Febvre samt bulgaren Petar Petrov. Det innebar den sjunde startpositionen och Filip var mycket nöjd med dagen. Till första heatet hade man vattnat och det var ett halt lager överst, det var precis vad som fick Filip att tappa greppet på första varvet. Det var ingen större vurpa men han tog emot sig med handen och tummen töjdes ut.
– Jag kände att detta är lika gott att åtgärda direkt, så jag bröt och uppsökte läkaren. Han skickade mig till sjukhuset där man konstaterade att inget var sönder, utan en rejäl stukning. Jag valde att avstå andra heatet och vårda tummen efter alla konstens regler, för när vi ses på lördag ska jag sitta på hojen, sa Filip Thuresson.
Boog vann båda heaten före tysken Marcus Schiffer. Tjecken Filip Neugebauer blev totaltrea före tyske Dennis Ullrich och Febvre. Bäste nordbo blev finske Harri Kullas som totalåtta före danske Stefan K. Olsen.
Vi får alla hoppas att vi får se Filip i Uddevalla-VM i helgen, det gäller även Tom Söderström som kommer till start. Tom körde den Belgiska VM-tävlingen förra helgen och fick en sten på lillfingret, som bröts. Men Tom ska vara med i MX1-VM tillsammans med Filip, Rasmus Sjöberg, Kim Lindström, Niclas Gustavsson, Tom Johnsson och Rikard Hansson. Kom och stötta våra svenska grabbar.