SM-ledaren Filip Thuresson skadade sig på lördagen i samband med ADAC-serien, som denna gång kördes i holländska Emmen. Filip räknar dock med att köra SM-avslutningen i Västerås.

Filip Thuresson bröt ett revben och skadade ett annat vid ADAC-tävlingar i holländska Emmen.

Den tyska serien ADAC Masters har utvidgat sig och körde nu på sandbanan i holländska Emmen. Filip hade redan satt åttonde tid i gruppen när han åkte ut för att försöka sätta en ännu snabbare varvtid.
– Jag hoppade för långt och slog i uppgången till en sandhåla. Smällen blev så hård att jag kraschade och eftersom jag hade jäkligt ont, så tyckte sjukvårdspersonalen att jag skulle till sjukhus. Där konstaterade man att jag brutit ett revben och fått en spricka i ett annat revben, berättar Filip.
Filip behöver tre SM-poäng till för att bli årets MX1-mästare. Kan du åka i Västerås?
Självklart ska jag köra i Västerås, det får göra hur ont som helst. Det är ju hårdbana där och det går alltid lättare att köra om man är skadad. Jag ska ju bara köra hem de där poäng, det kan jag ju inte missa, förklarar Filip Thuresson.
Tyske Max Nagl totalvann tävlingen idag före landsmannen Marcus Schiffer och fransmännen Gautier Paulin, Xavier Boog och Romain Febvre. Danske Stefan K. Olsen blev totalsjua och Stefans bror Thomas Olsen blev totalnia vid junior-VM för 125 i Bulgarien. Sveriges deltagare Anton Lundgren tvingades bryta båda heaten och Christian Simonssom, som körde i 85-VM, kvalade inte in till finalerna.