Uddevallas egne motocrossförare Filip Thuresson, 24MX Honda racing ska trots alla rykten vara med i helgen och köra MXGP på Glimminge Motorstadion i Uddevalla.

Det har gått rykten hit och dit om ”Thure” ska åka eller ej, men nu bekräftar han själv.
– Det är ju tur att folk har något att prata om, men jag kommer att vara med till helgen och ser verkligen fram emot det. Jag har problem med en handled men har nu fått ett specialskydd och har just tränat ihop med Rasmus Sjöberg, och det kändes jäkligt bra.
Vad tror du om dina chanser?
– Det är ju VM och riktigt tufft, med de bästa förarna som kör i Europa. Varken teamet eller jag själv har några krav på oss, utan jag ska bara ut och ha det roligt. Det är då det brukar gå som bäst för mig och jag hoppas på poäng i båda heaten.
Vad tycker du om banan?
– Jag har inte kört på den sedan den blev färdig, utan man kan säga att jag bara kört på delar av den. Men det ska bli riktigt jul att köra här hemma igen, säger Filip Thuresson.
Hur gick det för dig senast i Tyskland?
– Det gick inte så bra med tanke på handledsskadan, men nu är jag mer optimistisk med det nya skyddet.
Angående Uddevalla-VM så kan du som vanligt hämta ett ex av den senaste tidningen Race Magazine på försäljningsgatan. Glöm inte heller nästa nummer som kommer ut på onsdagen efter tävlingen med fullmatade reportage, med det du inte läser någon annanstans.