Mälarös motocrosstjej Emelie Dahl tvingades bryta andra VM-heatet i italienska Arco, efter att ha varit elva i det första heatet på lördagen.

– Det är ju själva fan, när körningen kändes så bra. I lördagsheatet startade jag i mitten av fältet och körde upp mig till 14e plats. Nästan hela heatet försökte jag komma om Joanna Miller, men vänster handtag hade lossnat och jag fick kramp i den armen för att jag höll i så konstigt. Det var väldigt rörigt med placeringarna efter som elektroniken inte fungerade, men troligen slutade jag elva efter att ha passerat Miller på slutet.
– I dag var jag bättre med som tolva och körde upp mig till nia på första varvet. Jag jagade tjejerna framför mig när jag började få problem och det blev bara värre och värre. Till slut var det bara att stanna, jag kom på slutet knappt upp för backarna och det var bara att ge upp, berättar en besviken Emelie Dahl.
Det var rafflande i täten och Nyzeeländskan Courtny Duncan vurpade i ledningen under båda heaten, men klarade andraplatsen bakom hemmahoppet Kiara Fontanesi. Även holländskan Nancy van det Ven föll i ledningen i dagens heat och fransyskan Livia Lancelot vann heatet, vilket gav henne den totala tredjeplatsen.