Under påskhelgen körs den tredje deltävlingen i motocross-VM i holländska Valkenswaard och vi har stora förhoppningar om svenska framgångar där.

Mycket tyder på att det kommer att bli många svenskar som ska bevittna tävlingen på plats och genom att det är Europa-premiär är det en betydelsefull tävling. Race Magazine känner några av förarna på pulsen inför stortävlingen.

Det hetaste namnet är Alvin Östlund, som ligger elva i MX2-VM efter de två tävlingarna i Asien.
– Träningen har fungerat bra här nere i Holland, dels har vi kört på en privat bana och dessutom på Veldhoven. Det ska bli riktigt kul att köra i Valkenswaard, en bana jag gillar och ser fram emot. På torsdagen före ska vi testa fjädring så jag har det bästa tänkbara för helgen. Jag slog i en fot innan vi åkte till Qatar och den stör lite. Men det gick ju ok i Qatar och Thailand så det ska nog inte vara några problem i Valkenswaard. Jag sätter inte upp några speciella mål för denna helgen utan det är samma som för hela året, berättar Alvin Östlund.
I MXGP har vi som bekant Filip ”Fillibang” Bengtsson, som på sin Suzuki körde mycket bra i holländska mästerskapen och var tvåa bakom ryssen Evgeny Bobryshev.
– Bortsett från en förkylning den senaste veckan, har jag nog haft den bästa träningsperioden hittills. Jag har varit frisk och hel med många bra träningstimmar bakom mig. Körningarna i holländska är bevis för att det gått bra, det var ju bara Bobryshev jag inte hängde med. Men det var många andra bra förare som jag slog, så självförtroendet är på topp. Den holländska sanden är ju mitt favoritunderlag så jag känner mig riktigt peppad för goda resultat till helgen, menar Filip Bengtsson.
Bland tjejerna har vi fått ett återbud, det är Sandra Karlsson som kraschade hårt på Saxtorp och ligger på sjukhus. Hon spräckte bland annat en njure och kommer tyvärr även att missa SM-premiären i Tibro.
Emelie Dahl kommer till Valkenswaard med 17 VM-poäng och tre veckors intensivt tränande precis innan.
– De två veckorna i Italien med MX-Gymnasiet gick jättebra, på såväl hårdbanor som på mjukt underlag. Här i Holland och Belgien har jag kört på Lommel och Veldhoven. Körningen har varit helt ok men jag är inte lika vass på sand som på hårt. Men jag tror och hoppas på att det ska gå bra i helgen, men som vi vet kan allt hända, förklarade Emelie Dahl.