Sveriges främste motocrossförare, Alvin Östlund, ådrog sig en komplicerad fotledskada vid sjunde VM-deltävlingen i lättländska Kegums. Efter att han flög av hojen ådrog han sig fyra frakturer i fotleden.

– Det gick bra och jag låg cirka åtta, när jag kom kort i en svår dubbel och fick ett kast. Jag flög av cykeln och det var när jag landade som skadan skedde. Jag åker med båten till Nynäshamn i natt och hoppas på operation redan i morgon. Det är fruktansvärt tråkigt men tyvärr sånt här som händer i vår sport, säger Alvin på väg mot färjan.
Det blev inga svenska VM-poäng i Kegums, men en del EM-poäng. I den grymt svåra 250-EM blev Isak Gifting total nia, efter att ha varit elva på lördagen och nia på söndagen. I 125-EM blev Arvid Lüning nia på lördagen och fyra på söndagen, vilket gav honom den totala femteplatsen.
Filip Olsson bröt med tekniska problem på lördagen när han låg sexa och Emil Jönrup kraschade efter att ha haft ledningen i många varv och låg fyra när det hände på näst sista varvet. På söndagen blev Filip elva, medan Emil fick avstå start på grund av kraschen.