Bröderna Pontus och Jesper Jönsson
Han har viljan, han har passionen och han har resurserna. Suzukis framtidsman, 17-årige Jesper Jönsson har sakta men säkert närmat sig de allra snabbaste motocrossförarna i Sverige. Men hans mål stannar inte där. I sitt mål att en dag vara en VM-förare av rang har han tagit hjälp av träningsexperten Marie Landh.

På två år gick Jesper Jönsson från att vara ett helt okänt namn inom motocrossvärlden till att vinna USM. Framgångssagan har bara börjat. För närvarande befinner sig Jesper i Holland. Han hade förhoppningar om att få köra de två första deltävlingarna i deras öppna mästerskap, men fick bara nöja sig med att stå på reservplats. Annars är det EM-MX2 och SM som är hans stora mål för 2011.
– För mig är de lika viktiga båda två. EM-deltävlingarna körs i samband med VM och att synas inför VM-teamen är viktigt. Att dessutom få köra på VM-banorna ute i Europa är den bästa skolan man kan få. SM är å andra sidan lika viktigt, där vill jag också lyckas och ge något tillbaka till mina sponsorer och sammarbetspartners, säger Jesper Jönsson.
På vägen till framtida framgångar har han som sagt tagit hjälp av Marie Landh på Hälsocoacherna, mer känd som SVEMO:s fysikkoordinator.
– Jag och min bror Pontus anlitade Marie i november och sedan dess har vi följt träningsschemat som hon har lagt upp. Hon har stor erfarenhet av träningsupplägg, vet hur kroppen fungerar och reagerar och nu känner jag verkligen att jag tränar rätt. Jag har under vintern tränat hårdare än någonsin men även lärt mig att vila och äta bättre.  Kondition är bättre än tidigare, jag har blivit starkare, framförallt i bålen. Nu kan jag med kroppen parera ett kast på cykeln, säger Jesper Jönsson.
– En av många styrkor som Jesper har är att han är ambitiös och har viljan att bli bäst. Dessutom är han mycket noggrann i det han gör och sänder mig en detaljerad rapport hur han har tränat varje vecka. Jag anser att Jesper har mycket goda chanser att lyckas i framtiden, säger Marie Landh.
Premiären i EM körs i Valkenswaard, Holland den 25 april, helgen efter startar SM med destination Vissefjärda den 1 maj.

Uppehåll för Pontus
Brodern Pontus har tvingats göra ett längre uppehåll, då han genomgått en avancerad hjärtoperation på universitet sjukhuset i Lund. Det är ett medfött fel på en hjärtklaff som började hämma honom i och med tuffare fysisk träning.
Efter de två första tuffa månaderna sedan operationen, har Pontus kommit igång med fysträningen och även kört ett pass med motorcykeln. Men det gäller att ta det lugnt och metodisk, målet är att börja tävla i augusti/september.
Även Pontus har ett specialprogram, som Marie Landh har utarbetat i samarbete med de ansvariga läkarna i Lund.
– Jag känner ett enormt förtroende för Marie Landh. Det är jobbigt att inte få köra och tävla, men det är en avancerad operation jag gjort och det tar sin tid att komma tillbaka. Men gör jag allt rätt så ska jag kunna komma tillbaka och fortsätta att utvecklas som motocrossförare, berättar den talangfulle Pontus Jönsson.