Den åttonde oktober är det dags igen. Tele2 Arena görs om till fullskalig supercrossbana och i startfältet för 24MX International Supercross finns redan nu ett antal välkända namn. Vår egen Fredrik Norén kommer hem och kör, liksom BTO Sports Davi Millsaps och Rockstar Energy Husqvarnas Martin Davalos.

2014 fick nybyggda Tele2 Arena i Globen–området i Stockholm för första gången känna på 6000 ton sand, jord och lera som förvandlades till en fullskalig supercrossbana och såg Jason Anderson köra hem segern i sin första tävling på 450–maskin.

Till hösten är dags igen. Den 8 oktober körs 24MX International Supercross för andra gången, när taket dras för på Tele2. Bland förarna finns redan nu tre välkända namn klara. Fredrik Norén, som i år kört in 30 poäng i AMA Monster Energy 250SX West, kommer hem och visar upp sina supercrossskills, och den svenska publiken kommer äntligen få chans att se Honda–föraren live.

 

Fredrik Norén kommer hem och kör.
Fredrik Norén kommer hem och kör.

 

Med sig från USA får han också Davi Millsaps, KTM–föraren för BTO Sports, som för närvarande hittas på en tionde plats 450–klassen men som missat de senaste tävlingarna på grund av skada. Också Husqvarnas 250–förare Martin Davalos är klar för tävlingen, tillsammans med spexige Adam Enticknap.

Bakom arrangemanget står som vanligt Staffan Bergman, som precis som 2014 backas upp av huvudsponsorn 24MX. Biljetter och mer information hittar ni här.

 

Jason Anderson vann 2014 års upplaga av 24MX International Supercross. Foto: Erica Augustsson
Jason Anderson vann 2014 års upplaga av 24MX International Supercross. Foto: Erica Augustsson